Başkanvekili Mahmut Bilgen’in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Başkanvekilliği için 4 gündür yapılan seçimlerin 17. turunda da sonuç çıkmadı. 12 asıl, 8 yedek üyenin belirleneceği Birinci Başkanlık Kurulu seçimlerinde ise sadece 3 asıl, 2 yedek üye seçilebildi.

Yargıtay’ın yapısında değişikliğe giden yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yüksek yargıçlar sandık başına gitti. Yargıtay Genel Sekreterliği’ne 6. Ceza Dairesi Erkan Öztürk’ün atanmasıyla başlayan değişim sürecinde bugün Birinci Başkanlık Kurulu’nun yeni üyeleri için seçim yapıldı. Yeni düzenleme ile 8 olan asıl üye sayısı 12’ye, 4 olan yedek üye sayısı ise 8’e çıkarılan Birinci Başkanlık Kurulu için 3 asıl, 2 de yedek üye seçilebildi. Seçim sonuçlarına göre 13. Hukuk Dairesi Başkanı Rahmi Ünal, 2. Hukuk Dairesi Üyesi Mahmut Kamacı asıl, 5. Hukuk Dairesi Başkanı Naci Başsorgun ve 15. Hukuk Dairesi Başkanı Aysel Özgür yedek üye olarak seçildi. Seçimin ikinci turunda ise 4. Ceza Dairesi Başkanı Halim Aşaner 196 üyenin oyunu alarak asıl üye seçildi

-BAŞKANVEKİLİ SEÇİLEMEDİ-

Yargıtay’da Başkanvekili Mahmut Bilgen'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Başkanvekilliği için 4 gündür yapılan seçimlerden bugün de sonuç çıkmadı. Yargıtay Birinci Başkanvekilliği için Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Kamil Kancabaş aday oldu. Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca ilk seçim 30 Haziran Pazartesi günü yapıldı. 5 tur halinde yapılan seçimlerde adaylar Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 194 oyu alamadığı için seçim ertesi güne bırakıldı. Yargıtay'da 1 Temmuz Salı günü yapılan 5 tur seçimden de sonuç alınamayınca, seçim bugüne bırakıldı. Dün yapılan 5 turdan da sonuç çıkmadı. Seçimde ilk üç turda tüm adaylar yarışıyor. Seçimin son iki turu, ilk üç turda en çok oyu alan iki aday arasında yapılıyor. Büyük Genel Kurul'da bugün yapılan seçimin 16. turunda Çavdar 164, Kancabaş 22, Özgan ise 172 oy aldı. Öğleden sonra yapılan 17. turda Çavdar 168, Kamil Kancabaş 12, Ahmet Özgan 173 oy aldı. Seçime yarın devam edilecek. (ANKA)