E! kanalının internet sitesi E! News’da yer alan habere göre, Calvin Klein’ın Lupita Nyong'o için özel olarak tasarladığı elbise, olay mahalline tekrar bırakıldı. 6 binden fazla inci kullanılarak yapılan elbise, Lupita Nyong'o’nun kaldığı Batı Hollywood’daki The London Hotel’den çalınmıştı. Dün ise Lupita Nyong'o’nun basın temsilcisi gizemli bir telefon aldı. Telefonun öbür ucundaki kişi elbiseyi çalan kişi olduğunu, ancak şimdi elbiseyi oteldeki bir tuvalete bıraktığını söylüyordu. Nyong’o’nun temsilcileri dün öğle saatlerinde Los Angeles Bölgesi Şerifliği’ni arayarak telefon görüşmesini anlatınca, gerçek ortaya çıktı. Elbise gerçekten de London Hotel’in 2. katındaki nadir kullanılan tuvalette bulundu.

İNCİLER SAHTE, HOLLYWOOD YALANCI

Basın temsilcisini arayan hırsızlar, “birkaç inci almak dışında elbiseye dokunmadıklarını” söylediler. Telefon konuşmasında hırsızlar elbiseyi satmak istediklerini, bu yüzden de üzerinden birkaç inci kopartıp mücevher uzmanlarına gösterdiklerini söylediler. Hırsızlar incilerin sahte olduğunu anlayınca, “Hollywood’un ne kadar yalancı olduğunun” anlaşılması için elbiseyi geri getirdiklerini belirttiler.

İNCİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Calvin Klein’ın tasarımcısı Francisco Costa, elbisenin gerçekten de Oscar gecesi giyilen elbise olduğunu onaylarken, incilerin sahte olmasıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı. Costa, “Elbisenin geri gelmesi bizi mutlu etti. Elbiseyi tamir ettikten sonra arşivimize kaldıracağız” demekle yetindi.