ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "ABD ve Türkiye, sınırın kapatılması için hava ve kara güçlerinin nasıl işbirliği yapacağı konusunda istişarelerde bulunacak" dedi.

Foto: Reuters


Kerry, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Suriye sınırının kalan bölümünün kapatılması için Türk ve diğer güçlerin kullanılmasını tümüyle destekliyor" ifadesini kullandı.

Kerry ayrıca, "Suriye’de IŞİD ile mücadeleye yardımcı olmaları için NATO ülkelerinden eğitim ve cephane desteği gibi taleplerde bulunduk" dedi. Kerry açıklamasında "Rusya'nın da Suriye'deki operasyon sürecine katılmasını isteriz" görüşünü aktardı.

Bakan Kerry, Brüksel'deki toplantıda NATO üyelerine Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik düzenlenen hava saldırılarına daha fazla destek vermelerini istedi. Almanya ve İngiltere parlamentoları da bugün Suriye'deki saldırılar için gönderilen tezkereyi oylayacak.

Türkiye'ye de değinen Kerry, Suriye sınırının teröristlerin geçişine kapatılması için kara ve hava kuvvetlerinin nasıl işbirliği yapabileceği konusunu istişare edeceklerini kaydetti.