Ali GÜLEN / FRANKFURT

Almanya'nın başkenti Berlin'de, AKP'nin Avrupa ayağı UETD'nin, "Haydi konvoy yapıp sandıkları patlatmaya gidiyoruz" şeklindeki çağrısı üzerine toplanan AKP'liler, parti bayraklarıyla seçim bürosunu bastı.

TÜRK GÜVENLİK FİRMASIYLA KAVGA

Ellerinde Erdoğan ile AKP bayrakları bulunan AKP'liler, bir Türk güvenlik şirketi olan BOS'un elemanları tarafından içeri alınmadı.

"PARTİ BAYRAKLARI İLE İÇERİ GİREMEZSİNİZ"

Korumalar, "Elinizde parti sembolleri ile giremezsiniz" diyerek AKP'lileri engellemeye çalıştı. AKP'liler kapıda olay çıkardı ve hemen ardından başkonsolosa güvenliği şikayet etti. Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu ise, AKP'lileri uzaklaştıracağına, güvenlik şirketine hemen bir yazı göndererek, "Sizinle yapılan anlaşmamız iptal edilmiştir. Artık burada görev yapamazsınız" dedi.

GÜVENLİK DAHA PAHALI OLAN ALMAN ŞİRKETİNE VERİLDİ


Türk güvenlik şirketinin yerine, bir Alman güvenlik şirketine ve daha pahalıya iş verildi. AKP'liler de istedikleri gibi seçim bölgelerine girip çıkmaya başladı.

Gazetecilerin sorularına kaçamak yanıtlar veren Berlin Başkonsolosluğu, "Görevden alma talimatı Ankara'dan YSK'dan geldi" dedi ama YSK'nın böyle bir görevi bulunmadığı ve bu yönde de bir yazı gösterilemedeği için bu bahane inandırıcı bulunmadı. En ucuz teklifi verip güvenlik ihalesini alan Türk firması ise büyük şaşkınlık içinde.

"Seçim sandığını patlatmaya gidiyoruz" çağrısıyla toplanan 300 araçlık AKP konvoyu, seçim bürosunu böyle bastı.