FOTO:Reuters


ABD'nin "PYD bize göre terör örgütü değil" açıklamasının ardından benzer bir açıklamada Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus silahlarının Irak hükümeti aracılığı ile Kürtlerin eline ulaştığını söyledi. Lavrov "Teröristlere yönelik güç kullanılmasının sadece diğer muhalif birlikleri kapsamayacağını umuyoruz” diye de "PYD'yi vurmayın" mesajı verdi.

New York’ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Rus bakan Lavrov, “Biz Irak hükümeti aracılığı ile Rus silahlarını Kürtlere ulaştırıyoruz. Rusya, Irak, İran ve Suriye’nin yer aldığı Bağdat istihbarat paylaşım merkezinde Kürtler de temsil ediliyor.” dedi.

Suriye’de Rus jetlerinin operasyonu ile ilgili değerlendirmede bulunan Lavrov, “IŞİD, El Nusra ve diğer terör örgütleri hedefte. Hava operasyonlarını Irak’a doğru genişletme planımız yok. Kibar insanlarız, davet edilmeden gitmeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin, CIA'nın Suriye'deki üssünü vurdu

Putin, CIA'nın Suriye'deki üssünü vurdu


"ABD İLE AMACIMIZ AYNI"

Rusya’nın hedefinin ABD ile aynı olduğunu, terörizmle savaştıklarını kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Biz, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in daveti üzerine Suriye’de terörle savaşıyoruz. Biz kendi halkı ile savaşanları desteklemiyoruz. Terörle savaşıyoruz. ABD öncülüğündeki koalisyon da IŞİD ve diğer terör örgütlerini düşman ilan etti. Rusya da bunu yapıyor. Amacımız aynı.” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye’de 50’den fazla savaş uçağıyla saldırdığı söylendi

Rusya'nın Suriye’de 50’den fazla savaş uçağıyla saldırdığı söylendi


"PYD'Yİ VURMAYIN" MESAJI!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ankara’nın teröristlere yönelik güç kullanmasının, başka muhalif birlikleri kapsayacak şekilde genişlememesini umduklarını" söyledi.

ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler merkezinde, gazetecilerin sorusu üzerine Lavrov, Türkiye ile ilgili gelişmelere de değindi. Lavrov, “Umuyoruz ki Türkiye’de kriz siyasi araçlarla çözülebilir. Gelecek haftalarda planlanan seçimlerin iç sorunların çözülmesine yardımcı olacağını umuyoruz” dedi.

Türkiye’nin operasyonlarına da işaret eden Rusya Dışişleri Bakanı, “Ayrıca tabii ki, teröristlere yönelik güç kullanılmasının sadece diğer muhalif birlikleri kapsamayacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Lübnan basını: Rusya el-Fetih hedeflerini vurdu

Lübnan basını: Rusya el-Fetih hedeflerini vurdu