Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un himayesinde gerçekleşen ve yıl boyunca süren BM faaliyetlerinin ödüllendirildiği UNCA Ödülleri kapsamında  geçtiğimiz yıl “Küresel Eğitime Katkı Ödülü” verilen Enver Yücel'e dünya çapında eğitime sağladığı katkılar sebebiyle, bir anlamlı ödül de İtalya'dan geldi. 



Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, bu kez İtalya’da bulunan kültür, gelişim ve dayanışma sektörlerine yardım edebilmek misyonu ile 2003 yılından beri hizmet vermekte olan Foedus Vakfı tarafından ödüllendirildi.

Bu yılki Ödül Töreni 30 Kasım 2015 tarihinde Roma’da düzenlenen Foedus Vakfı, dünya eğitimine katkılarından dolayı Yücel'e “Foedus Özel Ödülü” verdi.

Foedus Vakfı Başkanı Mario Baccini ile eşi Diana Baccini ve yakın tarihte İtalyan - Amerikan Sinema Festivali Başkanlığı’na seçilen gazeteci Ludavica Rossi Purini’nin ev sahipliği yaptığı törene, medya temsilcilerinin yanı sıra iş ve politika dünyasından 500 davetli katıldı. Roma Hilton Oteli’nde gerçekleşen ödül töreninde çeşitli kategorideki birçok ödül sahiplerine takdim edilirken, yeni kuşakların eğitimine katkılarından dolayı Bahçeşehir Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’ de Foedus Özel Ödülü verildi.

"EĞİTİME KATKILARIMIZIN TAKDİR GÖRMESİ GURUR VERİCİ"


Ödülü Foedus Vakfı Başkanı Mario Baccini’nin elinden alan Enver Yücel yaptığı konuşmada kültürlerarası çatışmanın önlenmesine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Hayatımın her anı bugüne kadar; ülkem Türkiye’nin ve bütün dünyanın eğitim sistemleri üzerinde araştırmalar yapmak, düşünmek ve bu alanda girişimlerde bulunmak uğraşıyla geçti ve geçmeye de devam ediyor. Foedus Vakfı’nın bu çabalarımızın ve eğitime katkılarımızın farkında olup bana Foedus özel ödülünü layık görmüş olması benim için gurur verici olduğu kadar Foedus’un eğitime ve kültüre katkılarını göstermesi açısından da önemli ve ayırt edicidir. İnsanlığın geldiği noktada uygarlığımızın devamını sağlayacak yegâne unsurlar kültürel aktarım ve eğitimdir. Tarihe baktığımızda da yazının kaybolduğu ve unutulduğu dönemler dâhil uygarlıkların yeniden inşası ve gelişimi hep kültürel aktarım ve eğitim yoluyla olmuştur. Rönesansın doğduğu ve aydınlanmanın başladığı bu topraklarda bugün Foedus’un üstlendiği misyon ve gösterdiği çabalar bu nedenle paha biçilemez değerdedir. Foedus olarak bu çabalarınızdan ve uygarlığımızın temeli olan iki alana yönelmiş olmanızdan dolayı sizleri bir kez daha kutluyorum."

"KÜLTÜRLERARASI BARIŞIN TEK ADRESİ EĞİTİM"


Konuşmasında geçtiğimiz Kasım ayında Paris’te yaşanan saldırıda yaşamını kaybedenler için tüm Fransız halkı ve yakınlarına başsağlığı dileyen Enver Yücel;

“Ülkem Türkiye de maalesef insanlık dışı bu terör eylemlerine maruz kalmakta ve birçok masum vatandaşımızı kaybetmekteyiz. Hatırlayacağınız gibi yakın dönemde meydana gelen Ankara saldırısında da 102 masum vatandaşımızı kaybettik ve halen onların acısını taşımaktayız. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yakınlarına da tekrar başsağlığı diliyorum.
Terörizmi en güçlü şekilde tekrar kınıyorum ve bir kez daha altını çiziyorum ki terörist saldırıların hiçbir gerekçesi yoktur ve olamaz. Bu barbarca saldırılar sadece o ülkelerin halkına değil tüm insanlığa ve inandığımız değerlere yapılmıştır. Medeniyetlerin ittifakı ve din, dil ve ırk ayırımı olmadan göstereceğimiz birliktelik bu saldırılara en güçlü cevap olacaktır. Kültürlerarası çatışmaların önlenebilmesini sağlayacak yegâne çözümün de kültürlerarası barışın kalıcı olmasının yegâne şartının da adresi, eğitimdir” Dedi.