Eğitim uzmanları TEOG-1 Fen ve teknoloji sınavının kaldırma kuvvetine yönelik bir sorusunun hatalı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) sorunun iptal edildiğini açıkladı.

TEOG'u Sözcü Eğitim'e değerlendiren Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Senem Ertün A kitapçığının iptal edilen Fen ve Teknoloji sınavı sorusuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

"K,L ve M düzeneklerinden oluşan soruda L düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise M düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz, M düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise L düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz. Bu durumda L ve M aynı anda doğru olamayacağı için aynı seçenek içinde kullanılması öğrencilerde çelişkiye neden olmuştur”

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz da sorunun hatalı olduğunu belirtmiş ve iptal edilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Yılmaz, soruyu şöyle değerlendirmişti:

"Soruda cismin yoğunluğunun suyun yoğunluğundan büyük ya da eşit olduğu belirtilmeliydi. Bu haliyle soru çift cevaplıdır. Hem B olabilir, bakış açısına göre C’ de olabilir."