Akbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, "Citigroup tarafından yapılan açıklamada satış işleminin tamamlanmış olduğu ve beher hisse lotu fiyatının 7.45 TL olarak belirlendiği bilgisi verilmiştir" denildi.

Citigroup'tan yapılan açıklamaya göre, Akbank'taki payların satışından yaklaşık 1.15 milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Citigroup'un yüzde 9.9 Akbank hissesini satmasıyla ilgili açıklamasında, "Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek" dedi.

Akbank'tan yapılan açıklamada, Citigroup'un devam eden sermaye planlama çalışmalarının bir parçası olarak kendi ana faaliyetlerine odaklanması ve azınlık payı sahibi olduğu şirketlerden ayrılması sebebiyle Akbank sermayesindeki yüzde 9.9 dolaylı iştirak satışı başlattığını 4 Mart'taki açıklamasında duyurduğuna işaret edildi ve şöyle denildi:

"Citigroup, sahibi olduğu Akbank hisselerinin yaklaşık yüzde 9.9 oranındaki bölümünü hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile dün akşam itibarı ile piyasada sattı. Yapılan işlemin niteliği gereği talep toplama piyasaların kapalı olduğu saatlerde yapıldı."

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Suzan Sabancı Dinçer de, "Akbank yönetimindeki payı çok düşük olan Citi'nin paydaşlarına karşı sorumlulukları dolayısıyla böyle bir karar alması doğaldır" dedi ve ekledi:

"Citi yönetimine 2007 yılından itibaren sürdürdüğümüz başarılı stratejik ortaklığımız için teşekkür etmek isterim. Dünyanın en değerli markaları arasında yer alan Citi'nin hem Türkiye'ye hem de Akbank'a olan güveni bize yıllar boyunca gurur verdi. Bu dönemde Citi ile birçok alanda önemli çalışmalarımız oldu. Bu başarılı ortaklık büyük fırsatlar doğurdu. Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek."