Veli TOPRAK/ ANKARA
Toplantıda, Başkanlık Divanı için grupların önerileri alınacak. 4 partinin anlaşması sağlaması halinde Divan üyeleri belirlenecek. Anlaşmazlık halinde Genel Kurul’da oylama yapılacak.

Yılmaz’ın daveti üzerine bugün Danışma Kurulu toplanacak. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan Meclis aritmetiğine göre Divan’da hangi partinin ne kadar üye ile temsil edileceği görüşülecek. Yapılan hazırlıklara göre üye sayısının 18’e çıkarılması, AKP’ye 8, CHP’ye 4 ile MHP-HDP’ye de 3’er üye verilmesi bekleniyor.

MHP İTİRAZ EDİYOR

HDP’yle birlikte 80’er milletvekili bulunan MHP, daha fazla oy aldığı için bir üye fazla almak istiyor. Danışma Kurulu’nda anlaşma sağlanamazsa, AKP grup önerisi olarak divan oluşumunu Genel Kurula getirecek. Bu görüşme Perşembe günü yapılacak.

Genel Kurul’da Başkanlık Divanı üyelerinin okunmasıyla birlikte hükümet kurma çalışmaları başlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 45 günlük hükümet çalışması Perşembe’den itibaren işleyecek.

Meclis bu hafta RTÜK’te boşalan 3 üyelik için seçim yapacak. Lübnan tezkeresi de görüşüldükten sonra Meclis tatile girecek. Hükümet kurulması halinde olağanüstü toplanacak.