Türkiye'nin, Suriye'ye olası bir müdahalesine karşı ABD'den açıklama üstüne açıklama geliyor. Dün, Amerikan Dışişleri Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları gazete manşetlerinden takip ettiklerini belirterek olası bir müdahaleye karşı olduklarının mesajını vermişti.

Bugün için ise daha net bir mesaj geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby “Şu anda ABD ordusu ya da koalisyon perspektifinden buna gerek yok.” dedi.

Kirby, gazetelerde çıkan Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalede bulunacağı yönündeki haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Türk liderlerin uçuşa yasak bölge de içerecek veya içermeyecek bir tampon bölgeye olan ilgileri aylardır net biçimde ortaya koydukları bir şey. Niyetleri ya da planları konusunda da sizi onlarla konuşmaya yönlendiririm. Bunun için hazırlanan askeri planlanlarından, hiçbir plandan haberdar değiliz” diye konuştu.

ABD TAMPON BÖLGEYE DE KARŞI

Dışişleri Sözcüsü Kirby, Suriye’de bir tampon bölge için ABD’nin tutumuna yönelik ise “Pentagon adına konuşmuyorum ama bunu net biçimde söylediler. Şu anda ABD ordusu ya da koalisyon perspektifinden buna gerek yok ve böyle bir şeyin uygulanmaya çalışılmasında zorluklar var” dedi.

“Girelim”le olmuyor, bunlara da hazır olun!

“Girelim”le olmuyor, bunlara da hazır olun!