Veli TOPRAK / ANKARA

Bakan ve parti yöneticilerin İstanbul ve Ankara’dan adaylık müracaatına rağmen birçoğu Anadolu illerine kaydırılacak.

İZMİR BAKANSIZ KALDI: Kulislere sızan bilgiye göre bazı bakanların seçim bölgesi değiştirilecek. İstanbul Milletvekili olan AB Bakanı Volkan Bozkır, Antalya’dan 1. sıra adayı gösterilecek. Afyon Milletvekili olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ise İzmir’e kaydırılması bekleniyor. 2011 seçiminde İzmir’de iki bakanla (Binali Yıldırım- Ertuğrul Günay) yarışa giren AKP’nin şimdi bakanı kalmadı.

SÜRPRİZ GEÇİŞLER: Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa’dan adaylığı konuşuluyor. 2007’de İstanbul, 2011’de Edirne milletvekili seçilen Müezzinoğlu böylece 3 ayrı ilden aday olmuş olacak. Karaman Milletvekili olan Ulaştırma eski Bakanı Lütfi Elvan’ın ise Zafer Çağlayan’dan boşalan Mersin 1. sıraya gideceği öğrenildi.

KURTULMUŞ GİDER Mİ?: HAS Parti’yi kapatarak AKP’ye gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un gözü İstanbul’da birinci sıra adaylığında. Ancak memleketi Ordu’dan aday gösterileceği yönünde bilgiler var.

PARTİ YÖNETİCİLERİ SILAYA: Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’nun memleketi Trabzon’dan, Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül’ün de yine doğum yeri olan Gaziantep’ten liste başı olması bekleniyor. İstanbul milletvekili, İdari ve Mali İşler Başkanı Nureddin Nebati’nin Ş.Urfa’ya kaydırılması bekleniyor. Ancak bu geçişin AKP’yi zayıflatacağı konuşuluyor.

DAMAT-ENİŞTE-KAYINPEDER: Partiler listelerini 7 Nisan Salı günü YSK’ya verecek. Listeye aynı anda olması beklenen isimlerin akrabalıkları dikkat çekiyor. Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Trabzon’dan aday olan Şeref Malkoç’un damadı. Gül’ün kız kardeşi ise İzmir’den aday adayı olan Necip Fazıl Kurt’la evli. Damat-kayınpeder- enişte üçlüsünden ikisinin listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

KÜS KIZKARDEŞLER: K.Maraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, eşi Sema Ramazanoğlu’na yer açmak için yeniden aday olmadı. AKP’nin kurucularından olan Sema Ramazanoğlu, başörtülü ve adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Sema’nın kız kardeşi Selma Kavaf ise geçen dönem Devlet Bakanlığı yaptı ve aday. İki kız kardeşin konuşmadığı biliniyor. Liste yarışında küs kardeşlerden kimin gireceği Salı belli olacak.