Cumhurbaşkanı Erdoğan “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G’li bir çöplük haline döner” sözlerinin ardından gözler AKP'ye çevrildi. Çünkü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görkemli bir törenle açıklanan AKP seçim beyannamesinde 4G vaatleri geniş yer tutuyordu.

AKP'nin beyannamesinde “Bilim, Teknoloji ve Yenilikçi Üretim” bölümünün “Bilgi toplumuna dönüşüm” ara başlığı altında yer verilen “4G Projesi”ne ilişkin geniş kapsamlı vaatler bulunuyor.

Beyannamede  “3G’ye göre 10 kat hızlı veri transferi imkânı sunan projede belli oranda yerli üretim yapılması da planlamaktadır. 4G mobil elektronik haberleşme hizmetlerine yönelik yetkilendirme çalışmalarını başlattık ve bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. 4G elektronik haberleşme ekipmanlarının yurt içinde üretilmesine yönelik teşvikler vereceğiz.” gibi ifadeler dikkat çekiyor.

5G’ye ilişkin ise beyannamede ise “5G mobil elektronik haberleşme altyapısına ilişkin Ar-Ge çalışmalarını başlatacağız” vaadi yer alıyor. Şimdi gözler AKP'nin seçim beyannamesini değiştirip değiştirmeyeceğinde.

4G ihalesi değil iltizam müzayedesi

4G ihalesi değil iltizam müzayedesi



Avrupa Komisyonu: 5G için en erken tarih 2020

Avrupa Komisyonu: 5G için en erken tarih 2020