Şenol GEZER/İSTANBUL

Operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, gerçekleştirdi. Alınan istihbaratları değerlendiren TEM Şube, terör örgütü DHKP-C'nin kaos oluşturacak eylem hazırlığı yaptığını belirledi. Uzun süreli fiziki ve teknik takibin ardından operasyon kararı alındı.

FOTO:Cihan


DÖRT İLÇEYE BASKIN

TEM Şube, dün şafak vakti, başta Sarıyer olmak üzere Gaziosmanpaşa, Ataşehir ve Sultangazi'de önceden belirlenen çok sayıda adrese "eş zamanlı" operasyon düzenlendi. Baskınlara Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Havacılık ve ilçelere bağlı ekipler de destek verdi. Helikopter ve zırhlı araçlar eşliğinde adreslere yönelen timler, Sarıyer Armutlu'da büyük bir direnişle karşılaştı.

KARŞI ATEŞ AÇILDI

Canlı bomba olduğu gerekçesiyle aranan Dilek D.'nin  Armutlu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde barındığı dairede çatışma çıktı. Gelincik Sokak üzerindeki eve girmek isteyen kasklı, kalkanlı ve çelik yelekli timlere ateş açıldı. Çatışmanın ardından "canlı bomba" olduğu ileri sürülen Dilek D., yaralı ele geçirildi.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Şüpheli, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Akciğerine kurşun isabet eden Dilek D., ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Operasyonu görüntülemeye çalışan bir gazeteci de saldırıya uğradı. Gözaltı sayısı ve ele geçirilen silah ve mühimmat hakkında açıklama yapılacağı öğrenildi.



Sarıyer'de 'olaylı' terör operasyonu

Sarıyer'de 'olaylı' terör operasyonu