ANKARA-SÖZCÜ

12 Eylül 1980 darbesi ile ülke yönetimine el koyan cuntanın son üyesi de, sırlarıyla birlikte hayata veda etti. TİME Dergisinin ‘’Dünyanın en zengin 50 Generali’’ arasında gösterdiği Hava Kuvvetleri eski Komutanı ve Milli Güvenlik Konseyi üyesi Tahsin Şahinkaya’nın 20 milyar dolarlık bir serveti olduğu iddiası, Türkiye gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Tahsin Şahinkaya vefat etti

Tahsin Şahinkaya vefat etti


Trabzon'dan Merzifona göç eden berber Mehmet'in oğlu olan Şahinkaya, yoksul bir aileden geliyordu. Şahinkaya'nın servetine ilişkin iddialar ilk kez 19 Mart 1976'da, Northrop uçak şirketi, askeri uçak alımları için arasında Türkiye'nin de olduğu ülkelerde bazı yetkililere rüşvet verdiğini açıklamasıyla başladı. Pek çok ülkede hükümetlerin başını yiyen bir skandala dönüştü. Sadece Türkiye'de olayın üzerine gidilmedi.

Son sanık da öldü

Son sanık da öldü


SAĞLAR VE CANVER

Şahinkaya hakkındaki iddialar ilk kez SHP milletvekilleri Fikri Sağlar ve Cüneyt Canver tarafından Meclis gündemine getirildi. Ancak yargılamayı engelleyen ve dokunulmazlık getiren Anayasa’nın geçici 15. maddesi uyarınca, iki milletvekilin Meclis Araştırma önergesi ANAP iktidarı tarafından işleme konulmadı.

Tahsin Şahinkaya kimdir? Tahsin Şahinkaya yaşamını yitirdi!

Tahsin Şahinkaya kimdir? Tahsin Şahinkaya yaşamını yitirdi!


MAFYA İLE İLİŞKİ…

Şahinkaya hakkındaki iddiaları yaptığı açıklamalar ile yalanladı. Ancak ‘’İhale ve alımların belli şirketlere verilmesi için nüfuz kullanıp çıkar sağlamak, haksız mal edinmek, yurt dışı hesaplarına yüklü miktarda para aktarmak’’ gibi suçlamalar devam etti.

Şahinkaya'nın ilişkileri 1. MİT Raporu olarak bilinen ve Mehmet Eymür'ün yazdığı ünlü rapora da yansıdı. Eymür bu raporunda Şahinkaya için ‘’Sarı Avni, Behçet Cantürk, Dündar Kılıç, Fahrettin Aslan ile inşaat ve ihale mafyasıyla ilişkilidir. İstanbul Emniyet Müdür Muavini Mehmet Ağar ile yakın irtibatı olup Mehmet Ağar, adı geçenin 'terzi - elbise temizliği' dahil her nevi özel işiyle uğraşmaktadır.” diye yazdı.