SÖZCÜ/ ANKARA

CHP, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi üzerinden başlayan ‘rant-belediyeler’ tartışmasında tavrını belirledi. İktidar partisine ‘hodri meydan’ diyen Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tüm belediyelerin ve başkanların araştırılması için Meclis’e önerge vereceğini açıkladı. Ağbaba, “Hem CHP’li belediyeler incelensin, hem de ‘Ankara’yı parsel parsel satanlar’ ortaya çıksın” dedi. CHP Yerel Yönetimler Başkanı Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklama ile bu hafta TBMM Başkanlığı’na belediyelerle ilgili önerge vereceğini bildirdi. İşte Ağbaba’nın o açıklaması:

"MÜFETTİŞLER CHP’Lİ BELEDİYELERDE"

“Son günlerde özellikle çeşitli basın organlarında CHP'li belediyelerle ilgili yoğun bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Bilinçli bir biçimde CHP’li belediyelerde yolsuzluk olduğuna ilişkin kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Türkiye bir hukuk devletidir ve binlerce savcı, binlerce müfettiş görev yapmaktadır. En çok mesaiyi de CHP’li belediyelerde geçirmektedirler. Eğer bu belediyelerde bir yolsuzluk var ise bunları ortaya çıkarmak onların asli görevi olmasına karşın bu haberler günlerdir medyada yer almakta fakat yargı organları ya da müfettişler tarafından bunun üzerine gidilmemektedir. Belediye başkanlarımız Savcılıklara başvurarak kendileri hakkında inceleme talep etmektedirler.

"AYNI MEŞREPTEN DEĞİLİZ"

CHP, kendisi ile ilgili yolsuzluk iddialarını yargı operasyonlarıyla sonlandıranlarla aynı meşrepten değildir. Her türlü incelemeye ve yürütülecek soruşturmaya açık bulunmaktayız.



Rantın faturası ağır oldu

Rantın faturası ağır oldu

 


"MECLİS, PARSELİ ARAŞTIRSIN"


TBMM’de bir komisyon kurularak hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerin ve belediye başkanlarının araştırılması için önergemizi de Meclis’e sunacağız. CHP olarak ‘Hodri Meydan’ diyoruz. Hem CHP’li belediyeler incelensin, hem de ‘Ankara’yı parsel parsel satanlar’ ortaya çıksın.

"İDDİA DOĞRUYSA BİLETİNİ KESERİZ"

Herhangi bir soruşturma neticesinde, eğer varsa yolsuzluk yapan kişiler için gerekli disiplin mekanizmasını çalıştıracağımızı ve bu kişilerin partimiz ile ilişiğini tereddüt etmeden keseceğimizi, buna karşın bir yolsuzluk ve usulsüzlük yoksa da insanların ailelerini, onur ve şerefini gazete manşetlerine taşıyarak bu yolla CHP kurumsal kimliğini hedef alanlardan da yargı önünde hesap soracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Kılıçdaroğlu'ndan Ataşehir resti!

Kılıçdaroğlu'ndan Ataşehir resti!


Şuursuz beyinsiz bir yazı...

Şuursuz beyinsiz bir yazı...