Sarıyer'de dün düzenlenen terör operasyonunda yaralanan Dilek Doğan'ın tedavisi sürüyor. Okmeydanı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Doğan'ı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Ali Şeker ve Aykut Erdoğdu ziyaret etti.

AKŞAM SAATLERİNDE KALBİ DURDU!

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin dün sabaha karşı yaptıkları terör operasyonu sırasında yaralanan Dilek Doğan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Akşam saatlerinde yaklaşık 10 dakika kalbi duran Doğan’ın doktorlar tarafından tekrar hayata döndürüldüğü, durumunun kritik olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

"HİÇBİR SİYASAL SABIKASI YOK, SUÇU YOK, AĞIR YARALI DURUMDA"

Dilek Doğan’ın sağlık durumunu öğrenmek için hastaneye gelen CHP İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Ali Şeker doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Armutlu mahallesinde polisin bir araması sırasında genç bir kız polis kurşunuyla çok ağır yaralanmış. Şu an hayati tehlikesi devam etmekte. Biz Dilek Doğan’ın yakınları ve görgü tanıklarıyla konuştuk. Bizim öğrendiğimiz polis bir arama için geliyor. Aramada bir zorluk çıkarılmıyor. Polis içeriye giriyor. Sadece içeriye girerken ayaklarınıza galoş giyin giymeyin tartışması çıkıyor ve o sırada polisin silahından çıkan bir kurşunla Şişli’de mağazada çalışan bir emekçi kadın, hiçbir siyasal sabıkası yok, hiçbir siyasal suçu yok, velev ki olsa dahi şu an ağır yaralı biçimde ki az önce kalbi durdu, kalbi tekrar çalıştırılmış” dedi.

CHP İstanbul Milletvekilli Ali Şeker ise, "Bir silah patlıyor genç bir kız komada. 10 dakika kadar kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılarak şu anda takip ediliyor. Kritik durumda yoğun bakımda. Ağır bir yaralanma sebebi, yakın mesafeden kurşunun kaburganın hemen altından girip sağ taraftan kürek kemiğinin altından çıkması neticesinde orada bir ağır yaralanma geçiriyor, hem akciğerde hem de damarlarda. 8 ünite kan verilmiş hastaya. Sabahtan bu yana kalp durmasından dolayı oksijensiz kaldığı bir dönem var. İnşallah sağlığına kavuşur” şeklinde konuştu.

Öte yandan hastane içerisinde ve çevresinde olası bir olumsuzluğa karşı polis ekipleri hazır bekletildi.

EMNİYET'TEN "CANLI BOMBA" İDDİASI

Sözcü muhabiri Şenol Gezer'e konuşan emniyet kaynakları ise Dilek Doğan'ın canlı bomba olduğu gerekçesiyle arandığı bildirdiler. Emniyet kaynaklarının Sözcü muhabirine aktardığına göre; Armutlu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde Dilek Doğan'ın barındığı dairede çatışma çıktı. Gelincik Sokak üzerindeki eve girmek isteyen kasklı, kalkanlı ve çelik yelekli timlere ateş açıldı. Çatışmanın ardından “canlı bomba” olduğu ileri sürülen Dilek D., yaralı ele geçirildi.

Armutlu'daki operasyonda çatışma çıktı!

Armutlu'daki operasyonda çatışma çıktı!




"Oğlumu canlı bomba yapacaklar diye korkuyorum"