Kubilay AYDIN / sozcu.com.tr

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan gözaltı ve tutuklama kararlarının arttığı bugünlerde Adana'da oldukça ilginç bir olay yaşandı. Hiç bir delil olmadan, (ses kaydı, görüntü veya yazılı belge) Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Fahri Katrancı hakkında 'sadece sözlü şikayet' ile tutuklama kararı verildi. Sanık avukatı Adana Barosu Avukatlarından Özden Şola, kararın kendilerinde şaşkınlık yarattığını belirterek, "Örnek kararlar var. En azından adli kontrol verilmeliydi. Çünkü şikayette herhangi bir delil bulunmamakta" dedi.

ÜÇ KİŞİNİN ŞİKAYETİ TUTUKLAMA KARARINA YETTİ

Yumurtalık İlçesi'nde meydana gelen olayda 56 yaşındaki Fahri Katrancı isimli vatandaş, Ayas Mahallesi, Atatürk Caddesi'ndeki bir parkta arkadaşları Habip Salıç ve Kemal Erallı ile sohbet ediyordu. Grup arasındaki muhabbet siyasi ve ekonomik gündeme geldi. İddialara göre, bu sırada Fahri Katrancı, Kemal Erallı ile şehit haberleriyle ilgili sözlü tartışmaya girdi. Yine şikayetçilerin iddialarına göre Katrancı, ekonomide yaşanan sıkıntılarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı ve hakaret etti.

Kemal Erallı yaşanan tartışmadan sonra polis merkezine giderek, Fahri Katrancı hakkında "Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti" diyerek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından ise olaya şahit oldukları söylenen Habip Salıç ve üçüncü kişi Sıtkı Öztürk'ün de ifadelerine başvuruldu. Polis merkezinde alınan sözlü ifadelerin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen Fahri Katrancı, çıkarıldığı T.C. Yumurtalık Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Mahkeme kararında "Cumhurbaşkanına Hakaret suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin somut delillerin bulunması" ifadeleri de yer aldı.

AVUKAT ÖZDEN ŞOLA: "TUTUKLAMA KARARI FAZLA"

CMK tarafından Fahri Katrancı'ya avukat olarak atandığını belirten Avukat Özden Şola, "Ben CMK tarafından atandığım için müvekkilimi tanımam etmem. Ama kendisine yöneltilen suçlama hakkında hiç bir somut delil bulunmuyor. Yani tutuklama kararı fazla... Örnek davalar var. Adam emekli bir adamcağız... Kaçmaz etmez. En azından adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp, yargılanma süreci de böyle devam edebilirdi. Üç kişi muhabbet ederken bir tartışma yaşamışlar ve birisi gidip polise 'Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor' diye şikayette bulunmuş. Olay sadece bundan ibaret... O zaman herkes bir birini şikayet edip tutuklatabilir." diyerek, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Hakkında tutuklama kararı çıkan ve suçlamaları kabul etmeyen Fahri Katrancı, mahkemedeki savunmasında şunları söyledi;

"Ben savcılıkta ifade verdim bu ifademi tekrar ederim. Yumurtalık ilçesi, Kenan Güvenoğlu Parkı içerisinde Kemal Erallı ile Habip Salıç oturuyorduk. Diğer oturduğum şahsı tanımıyorum. Daha sonra sohbet ederken Kemal Erallı ile tartıştık. Şehitlerle ilgili aramızda sözlü olarak tartışmaya başladık. Şehit haberlerine üzüldüğümü söyledim. Kemal Erallı da bana karşılık olarak "Ben 90 yaşındayım, siz bilemezsiniz" dedi. Ben kendisine terbiyesizlik etme dedim. Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim. Ara ara Habip Salıç ve Kemal Erallı ile bir araya gelip sohbet ederiz. Benim hakkımda neden böyle bir şey söylediklerini bilmiyorum. Şahıslarla aramızda herhangi bir husumetim yoktur. Bana komplo kurulduğunu düşünüyorum."