HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çözüm süreci kapsamında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İmralı'ya gidecek izleme heyetinde yer almasını teklif ettiklerini ancak hükümetin bunu gizlediğini savundu.

Seçim çalışmaları kapsamında Ankara’da muhasebeci ve mali müşavirlerle bir araya gelen HDP İstanbul Milletvekili ve Ankara milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın HDP için "Bu parti barajı aşarsa çözüm süreci biter" açıklamalarına tepki gösteren Önder “Allah’tan hayat temennilerle yürüyen bir şey değil. Hayatın kendi yasaları var. Bu ülkenin neredeyse bütün insanlarının bir barış arzusu var. Böyle zevzek temenniler hayatta bir karşılık bulmuyor” dedi.

"ABDULLAH GÜL, ÇEMİL ÇİÇEK VE BÜLENT ARINÇ..."

Kendisinin; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve CHP’nin diplomat kökenli milletvekili Faruk Loğoğlu'nun İmralı'ya gidecek ‘izleme heyeti’ne olmasını teklif ettiğini belirten Önder, bunun hükümet kanadında 'görmezden gelindiğini' ve 'sansürlendiğini' savundu.  Önder "Neredeyse bütün kanallara haber gitmiş. ‘Bu teklif haber bültenlerinde yer almayacak’ diye. Şu hırsa, şu gözü dönmüşlüğe bakar mısınız? Yav, sizin partinizin kurucusu. Sizin partinizin meclis başkanı. Sizin partinizin bakanı" diye konuştu.

"HABER KANALLARINA TALİMAT GİTMİŞ"

Önder “Ben bir televizyon programında Sayın Abdullah Gül’e çağrı yaptım. Bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış, müzakere sürecinin de bütün aşamalarını biliyor. Yandaş kalemlerden devşirerek bu kadar itibarsızlaştırdığınız izleme heyeti bunlardan oluşacağına böyle insanlardan oluşur. Herkesin de kalbi rahat olur, bunların yapacağı şahitliğe” diye konuştu.

"İSİMLER ÇOĞALTILABİLİR"

İsimlerin çoğaltılabileceğini kaydeden Önder gerekçesini ise “Sayın önceki cumhurbaşkanı, bu meseleyle bir ombudsman mahiyeti ile, bir nezaretçi, bir müşahit izleme heyeti niteliği ile uğraşmasından daha aziz bir iş var mı bu memlekette?” şeklinde açıkladı.


"AKP gece gündüz çalışsa oyunu..."