CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun da İzmir 2’inci bölgeden girdiği ve 41 il, 45 seçim bölgesini kapsayan önseçimler bugün yapıldı. Yaklaşık 760 bin CHP üyesinin oy kullanma hakkının bulunduğu önseçime katılım yüzde 50 seviyesinde kaldı.

KILIÇDAROĞLU İKİNCİ SIRADAN ADAY OLACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdardoğlu İzmir 2’inci bölgeden birinci çıkmayı başardı. Kılıçdaroğlu’nun geçerli oyun yaklaşık yüzde 85’ini aldı. Bu sonuçla, ilk sıranın genel merkez kontenjanından bir kadına ayrılacağı 2’inci bölgede, CHP lideri Kılıçdaroğlu 2015 Genel Seçimlerine 2’inci sıradan katılacak. Önseçimde Kılıçdaroğlu’nu gazeteci kökenli milletvekillerinden Mustafa Balbay ile bir başka gazeteci Atilla Serter izledi. İzmir 1’inci bölgenin birincisi ise mevcut milletvekillerinden Musa Çam oldu.

İstanbul CHP'de en çok oyu alanlar

İstanbul CHP'de en çok oyu alanlar


ANTALYA ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, Konya'da sandıklarda sayım işlemi sona erdi. Antalya'da bütün ilçelerden sandıkların toplam sonuçları geldi. Antalya'da yarışı Niyazi Nefi Kara 1. sırada, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise 2. sırada tamamladı. İşte Antalya'da adayların aldıkları oy oranları ve sıraları:

1 NİYAZİ NEFİ KARA 9905
2 DENİZ BAYKAL 8515
3 MUSTAFA AKAYDIN 8140
4 DEVRİM KÖK 7319
5 FİGEN ÇALIKUŞU 6433
6 RAFET ZEYBEK 5813
7 NUSRET BAYAR 5344
8 DENİZ FİLİZ 5330
9 SULTAN YEĞEN 5310
10 SEVİNDİK GİZLİ 4881
11 CAVİT ARI 4725
12 İBRAHİM KESER 4418
13 MURAT BULAT 4362

Ankara'da çekişmeli ön seçim

Ankara'da çekişmeli ön seçim


ANKARA'DA ÇEKİŞMELİ ÖN SEÇİM

Ankara 1’inci bölgede ise eski Genel Sekreter Önder Sav ve Sav’a yakın isimlerden Hakkı Süha Okay için sonuçlar bekledikleri gibi olmadı. Sav ve Okay’ın ilk beş içinde yer almayı başaramadıkları Ankara 1’inci bölgede, mevcut milletvekillerinden Aylin Nazlıka erkek rakiplerine karşı üstünlük sağlayarak ilk iki sıra içinde yer almayı başardı. Nazlıaka’nın birincilik için yarıştığı isim ise eski il başkanı Necati Yılmaz oldu. Nazlıaka ve Yılmaz’ı Hikmet Tepe ve Ali Haydar Hakverdi izledi. Ankara 1’inci bölgede bir, üç ve beşinci sıra adayları genel merkez tarafından belirlenecek. Birinci bölgede olduğu gibi 1,3 ve beşinci sırada isimlerin genel merkez kontenjanı ile belirleneceği Ankara 2’inci bölgede ise Nihat Binici ve Ali Rıza Erbay ilk iki sırayı aldı. Önseçimin başarılı diğer kadın adayları Afyon’da kadın aday Burcu Kayıkçı, Denizli’de Melike Basmacı ilk sırayı aldı.

İSTANBUL REKABETİ

Üç seçim bölgesi olan İstanbul’da en dikkat çekici rekabet 2’inci bölgede yaşandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 2011 genel seçimlerinde milletvekili seçildiği bölgede, milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yarıştı. Erdoğdu’nun ilk sırayı aldığı 2’inci bölgede Mustafa Sarıgül ve Melda Onur, Dursun Çiçek, Çetin Soysal ilk beş sıralaması için kıyasıya bir rekabet yaşandı. İstanbul 1’inci bölgede milletvekili Mahmut Tanal, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze İlgezdi ve Barış Yarkadaş ilk üç sırayı aldı. 3’üncü bölgede ise Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ilk sırayı almayı başardı. İstanbul’un üç seçim bölgesinde de 1, 3, 5, 7 ve 9’uncu sıra milletvekili adayları genel merkez tarafından belirlenecek. Önseçimde ilk dört sırayı alan isimler 2,4,6 ve 8’inci sıralara yerleştirilecek. İstanbul gibi İzmir ve Ankara’nın iki seçim bölgesinin ilk sıralarına da kadın adaylar getirilecek.

DİĞER KAZANAN VE KAYBEDEN MİLLETVEKİLLERİ

İlk sıranın genel merkez kontenjanına ayrıldığı Aydın’da Metin Lütfi Baydar önseçimden birinci çıktı. Bolu’da Tanju Özcan, Bartın’da Rıza Yalçınkaya, Manisa’da Özgür Özel, Çorum’da Tufan Köse, Niğde’de Doğan Şafak, önseçimden birinci çıkmayı başaran diğer milletvekilleri oldu. Manisa’nın diğer CHP milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz ilk dörde girmeyi başaramadı. Kırklareli’nde Turgut Dibek, Çanakkale’de Serdar Soydan, Uşak’ta Dilek Akagün Yılmaz, Afyon’da Ahmet Toptaş, Balıkesir’de Nedret Akova ve Ahmet Gümüş kentlerinde listeye giremezken, Amasya Milletvekili Ramis Topal ve Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu önseçimde ikinci, Balıkesir’de Namık Havutça üçüncü sırayı aldı. Çanakkale’de Ali Sarıbaş, Ordu’da İdris Yıldız, Sivas’da Malik Ejed Özdemir, Erzincan’da Muharrem Işık da listenin milletvekili seçilmesi zor sıralarında kendilerine yer bulabildi. Ordu’da eski belediye başkanı Seyit Torun ilk sırayı aldı. Eğilim yoklamasının yapıldığı Trabzon’da ise ilk sırayı Haluk Pekşen aldı, mevcut milletvekili Volkan Canalioğlu liste dışı kaldı.

BURSA ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, Bursa'da sandıklarda sayım işlemi sona erdi. Açılan sandık sonuçlarına göre Bursa'da seçim yarışını Ceyhun İrgil birinci sırada tamamladı. Bursa'de adayların aldıkları oy oranları ve sıralama şöyle oldu:

1- Ceyhun İrgil
2- Lale Karabıyık
3- Orhan Sarıbal
4- Erkan Aydın
5-Nurhayat Altaca
6-Mustafa Şenyurt
7-Asude Şenol
8-Nuray Çohan
9-İsmet Karaca
10- Tahir Gürhan Akdoğan
11-Deniz Baykal (Genç avukat)
12- Özgür Şahin
13-Necati Şahin
14- Şadi Özdemir
15-Ayşe Şahin
16-Erkan Dönmez
17- İnanç Çeper
18-Metin Çelik

TRABZON ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Trabzon'da yapılan ve 17 aday adayının katıldığı ön seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, genel merkeze bildirilecek 6 milletvekili adayı belirlendi. Resmi olmayan kesin sonuçlar şöyle şöyle...

1- Haluk Pekşen
2- Ali Türen Öztürk
3- Ahmet Kaya
4- Murat Özçilingir
5- Yavuz Karan
6- Mustafa Aydın

ISPARTA ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 4 milletvekil gönderen Isparta’da, 3 bin 625 üyeden 2 bin 686’sı ön seçimde oy kullandı.

1- İrfan Bakır
2- İsa Önder Dinçtürk
3- Mustafa Ceyhan
4- İzzet Beydoğan

SAMSUN'DA ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, sandıklar da sayım bitti. Samsun'da seçim yarışını Kemal Zeybek birinci sırada tamamladı. CHP Samsun'da resmi olmayan sonuçlara göre adayların aldıkları oy oranları ve sıralama:

1- Kemal Zeybek
2- Hayati Tekin
3- Neslihan Hancıoğlu
4- Veysel Erdoğan
5- Şaban Sevinç
6- Necile Çokay
7-Atıf Tomrukçu
8-Şevki Yılmaz
9- Mehmet Atalay

KARABÜK ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, Konya'da sandıklarda sayım işlemi sona erdi. Açılan sandık sonuçlarına göre, Karabük'te seçim yarışını Cevdet Akay birinci sırada tamamladı. Karabük'te adayların aldıkları oy oranları ve sıralama şöyle oldu:

1- Cevdet Akay - 763
2- Mustafa Akay - 403
3 - Fikret Gökçe - 234

AKSARAY'DA ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Mart'ta başlayan ve toplamda 55 ilde gerçekleştirilen ön seçimlerde, bugün 45 ilin seçimleri tamamlandı. Aksaray da, adayların ön seçimle belirlendiği illerden biri oldu resmi olmayan sonuçlara göre CHP Aksaray'da ön seçim sonuçları şöyle oldu:

1. Mehmet Öztürk - 614
2. Haşmet Tekin Ökçe - 514
3. Mehmet Ali Topaç - 486

NİĞDE ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

CHP’nin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde yarışacak adaylarını belirlemek üzere sandık kurduğu 55 ilden biri olan Niğde’de ön seçim heyecanı yaşandı. Sandığa giden CHP’liler hakim huzurunda yapılan seçimde 7 aday adayı arasından, milletvekili adayı olarak görmek istediği 3 ismi belirledi.

7 aday adayının yarıştığı ön seçimde 2 bin 403 oy alan mevcut milletvekili ve milletvekili aday adayı Doğan Şafak birinci sırada, Sevgi Özbek aldığı bin 963 oy ile ikinci, Ramazan Ertan ise bin 474 oy ile üçüncü sırada yer aldı. Bu sıralamayı üyelerden bin 48’inin oyunu almayı başaran Mümin Akgül, 650 oy alan Durmuş Songur, 404 oyla Nail Gündüz ve aldığı 339 oyla Ali İhsan Angı takip etti.

BİLECİK ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin vermiş olduğu karar doğrultusunda, Bilecik teşkilatı tarafından hakim huzurunda üye bazlı yapılan ve 4 aday adayının yarıştığı ön seçimde Bilecikli CHP'liler Yaşar Tüzün ile 7 Haziran Genel Seçimleri'ne girme kararı aldı.

Bilecik merkez Atatürk İlköğretim Okulu ve merkeze bağlı 7 ilçede yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre ön seçimin galibi Yaşar Tüzün oldu. Bilecik il genelinde 3 bin 490 üyenin oy kullandığı ön seçimlerde 2 bin 159 üyenin oyunu alan Yaşar Tüzün, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere CHP Bilecik 1’inci sıra adayı olarak seçime girecek. 964 üyenin oyunu alan Çağatay Karaahmet ise; 2’nci adayı olarak seçime girecek. Seçim sonrası görüşlerini bildiren Yaşar Tüzün, yapılan bu ön seçimin kaybedeni olmadığını, kazananın CHP olduğunu söyledi.

GİRESUN ÖN SEÇİM SONUÇLARI

CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre il merkezi ile birlikte ilçelerde gerçekleştirilen ön seçimde 16 sandıkta 7 bin 500 üyeden 6 bin üye oy kullandı.

1- Bülent Bektaşoğlu
2- Selahattin Karaahmetoğlu
3- İbrahim Akgün
4- Basri Gülsoy

DÜZCE ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, Düzce'de sandıklarda sayım işlemi sona erdi. Açılan sandık sonuçlarına göre, Düzce'de seçim yarışını Zafer Teber birinci sırada tamamladı. Düzce'de adayların aldıkları oy oranları ve sıralama şöyle oldu:

1- Zafer Teber - 918
2- Ali Fuat Şaşoğlu - 814
3- Ömeş Taşlı - 768

NEVŞEHİR ÖN SEÇİM SONUÇLARI

İl merkezinde ve ilçe merkezlerinde kurulan sandıklara giden parti üyeleri, sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında en az 2 en çok 3 aday adayına oy kullandı.

1- Hilmi Bülent Tekiner
2- Dr. Cuma Yorgancı
3- Mehmet Değirmenci

ÇORUM ÖN SEÇİM SONUÇLARI

CHP Çorum'da 4 kişilik aday listesi belirlendi. İşte CHP'nin Çorum listesi...

1- Tufan Köse
2- Muharrem Bozdoğan
3- Dinçer Solmaz
4- Saim Topgül

UŞAK ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Uşak Milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yapılan ön seçim tamamlandı.

6 ilçe merkezinde gerçekleştirilen ön seçimde partili üyeleri 10 aday adayı için oy kullanırken kesin olmayan sonuçlara göre en fazla oyu Özkan Yalım aldı.

CHP’nin Uşak Milletvekili adaylarını belirlemek için il merkezinde 7, Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde de birer sandık olmak üzere toplam 12 sandık kuruldu. Ön seçime katılan üyeler en az iki, en fazla üç aday adayı için oy kullandı. Sandıklar saat 17.00’de açılmaya başlandı ve CHP 10 aday adayı arasından 3 milletvekili adayını belirledi. Resmi olmayan sonuçlara göre Özkan Yalım birinci, İsmet Akın ikinci ve Mustafa Aydın üçüncü oldu.

İl Başkanı Ferit Güray, sandıktan çıkan sonucu değerlendirerek ilk üç sırayı elde eden aday adaylarını tebrik etti. Yapılan seçimle ilgili olarak tam oy sayılarını ve diğer rakamların ilerleyen saatlerde açıklayacağını belirten Güray; "30 Mart'tan itibaren 5'er kişilik 80 ekip oluşturarak seçim çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ekiplerimizle çalmadık kapı bırakmayarak Uşak'tan 3 milletvekilliği çıkarmak için tüm Uşak'ı gezeceğiz" dedi.

BARTIN ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bartın'da yapılan ön seçimlerinde kazanan isimler mevcut Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile Aysu Bankoğlu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Merkezin aldığı karar sonrası milletvekili adaylarının belirlenmesi için partililer sandık başına gitti. Yapılan ön seçimlerde Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile partinin 26 yaşındaki genç adayı Avukat Aysu Bankoğlu kazanan isimler oldu. Yapılan oylama sonucunda partililer 758 oyla Yalçınkaya’yı birinci, 716 oyla da Bankoğlu’nu ikinci adayları olarak belirledi. İki aday arasında birinci sıra için çekişmeli geçen seçimlerde diğer adaylar ise açık ara geride kaldı. Seçimlerde 2 bin 376 oy geçerli sayıldı.

AMASYA ÖN SEÇİM SONUÇLARI

CHP Amasya'da resmi olmayan sonuçlara göre ilk 4 sırada yer alan isimler...

1- Mustafa Tuncer
2- Ramis Topal
3- Devrim Ersoy
4- Ali Özdemiroğlu

AFYONKARAHİSAR ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Teşkilatı tarafından, Afyonkarahisar'ın milletvekili adayını belirlemek için ön seçim yapıldı.

Afyonkarahisar’da kent merkezi başta olmak üzere çok sayıda ilçede kurulan sandıklarda yaklaşık 4 bin 500 CHP üyesi oy kullandı. Oylama işlemi kent merkezinde Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda yapıldı. Oylama işleminin akşam saat 17.00 itibariyle sona erdiği belirtilirken, resmi olmayan sonuçlara göre CHP Afyonkarahisar milletvekili aday adaylarından Av. Burcu Kayıkçı’nın 2 bin 280 ile birinci, Dr. Mehmet Ecer’in 2 bin 11 oy ile ikinci olduğu kaydedildi. Mevcut CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ahmet Toptaş’ın ise aldığı bin 472 oy ile listede altıncı sırada geldiği belirtildi. Eski CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’de yarışa katılırken, Görgöz’ün de bin 523 oy alarak listede dördüncü sırada yer aldığı bildirildi. Sonuçların yarın kesinleşmesi beklenirken, oylama sırasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenildi.

BALIKESİR'DE ÖN SEÇİM SONUÇLARI

CHP Balıkesir'de milletvekili adaylarını belirledi. Resmi olmayan kesin sonuca göre, Mehmet Tüm 5 bin 820 oyla sandıktan birinci çıktı. Diğer aday adaylarının aldığı oy ise şöyle:

1- Ahmet Akın: 5111
2- Namık Havutça: 4543
3- Fikret Şahin: 4493
4- Ali Kemal Deveciler: 4369
5- Ensar Aytekin: 3866
6- İrfan Barış: 3111
7- İsmail Aynur 2 bin 990

KIRKLARELİ'DE ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, sandıklar da sayım bitti. Kırklareli'da seçim yarışını Turabi Kayan birinci sırada tamamladı. CHP Kırklareli'nde resmi olmayan sonuçlara göre adayların aldıkları oy oranları ve sıralama:

1- Turabi Kayan - 4200
2- Vecdi Gündoğdu - 2700
3- Mehmet Tuna Soykan

AYDIN ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Edirne'de 8 ilçede toplam 26 sandıkta oy kullanan CHP'liler, resmi olmayan kesin sonuçlara göre birinci sıraya Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu'nu getirdi. İşte Edirne ön seçim sıralaması...

1- Okan Gaytancıoğlu
2- Erdin Bircan
3- Gürkan Güneser

MANİSA ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 Haziran seçimleri öncesi gerçekleştirdiği ön seçimlerin Manisa’daki sonuçlarına göre, 9 milletvekili adayı belirlendi. 9 milletvekili sıralamasında 3 kadın milletvekili adayı da yer aldı.

1- Özgür Özel
2- Mazlum Nurlu
3- Tur Yıldız Biçer
4- Mustafa Başgülşen
5- Sabri Temel
6- Sakine Öz
7- Abdullah Saka
8- Hasan Ören
9- Saniye Ağagül

AYDIN ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Aydın'da CHP üyeleri, 18 milletvekili aday adayından, genel seçime girecek 6 milletvekili adayını ön seçim ile belirlemek için, 17 ilçedeki, 24 bin 485 üye, 90 sandıkta oy kullandı.

1- Metin Lütfü Baydar
2- Hüseyin Yıldız
3- Mehmet Fatih Atay
4- Tayfun Talipoğlu
5- Ferda Erkut Çağlar
6- Ali Ulvi Akoğlu

ORDU ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

ORDU’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adaylarını belirlemek için yaptığı üyelerinin  ön seçim aday yoklamasında eski Belediye Başkanı Seyit Torun birinci oldu.

CHP Ordu’da milletvekili adayını belirlemek için 18 aday adayı ile sandığa gitti. 7 bin 300 üyesi olan CHP’de yapılan ön seçimde 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimleri Ak Partili Enver Yılmaz’a karşı kaybeden Ordu eski Belediye Başkanı Seyit Torun birinci oldu. İkinci sırada Mustafa Adıgüzel yer alırken, üçüncü sırada ise CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız çıktı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra CHP İl Teşkilatı binasında partililerle buluşan Seyit Torun CHP’nin Ordu’da 7 Haziran seçimlerinde tarih yazacağını söyledi.

DENİZLİ ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Denizli’de CHP’nin ön seçiminde birinci ve üçüncü sırada kadın adaylar yer aldı. 23 aday adayının katıldığı ön seçimde kesin olmayan sonuçlara göre 2011 yılında genel seçim için yapılan ön seçimde ikinci sırada çıkmasına rağmen İlhan Cihaner’in ikinci sıradan kontenjan adayı gösterilmesi üzerine milletvekili seçilemeyen inşaat mühendisi Melike Basmacı 6 bin 891 oyla ilk sırada yer aldı.

KİLİS ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, sandıklar da sayım bitti. Kilis'te seçim yarışını Mehmet Akif Perker birinci sırada tamamladı. CHP Kilis'te resmi olmayan sonuçlara göre sıralama şöyle oldu:
1- Mehmet Akif Perker

2- Ökkeş Aslantaş

KESKİN LİSTEYE GİREMEDİ

Ön seçimde en büyük sürprizi ise eski Bayındırlık Bakanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yaşadı. Keskin, 7 milletvekili bulunan Denizli’de listeye giremedi, 2 bin 780 oyla sekizinci olabildi. İkinciliği Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup kazanamayan avukat Kazım Arslan 6 bin 609 oyla kazanırken, üçüncü sırada yine bir kadın aday yer aldı. Gülizar Biçer Karaca 5 bin 798 oyla üçüncü sıraya oturdu. Denizli Barosu eski Başkanı Adil Demir 5 bin 602 oyla dördüncü, Ahmet Divarcı 3 bin 280 oyla beşinci, Halis Ödel 2 bin 893 oyla altıncı ve Ali Asker Kantürk 2 bin 791 oyla yedinci sırada yer aldı.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kesin olmayan sonuçları açıkladıklarını belirterek, "CHP’nin demokrasi şöleni Denizli’de bir kez daha taçlanmıştır. Denizli’de de demokrasi şöleni yaşadık. Bugün yapılan demokrasi şöleninin kaybedeni yoktur. Sadece hizmet yarışı anlamında emek içine girmişler, katkılarını en üst noktaya çıkarmak için mücadelelerini sürdürmüşlerdir. Sıralamanın çok değişmeyeceği bir seçim sonucu var. Melike Basmacı Denizli’de kesin olmayan sonuçlara göre birinci sırada seçilme başarısını göstermiştir" dedi.

BOLU ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, sandıklar da sayım bitti. Bolu'da seçim yarışını CHP'nin mevcut milletvekili Tanju Özcan birinci sırada tamamladı. CHP Bolu'da resmi olmayan sonuçlara göre adayların aldıkları oy oranları ve sıralama:

1- Tanju Özcan - 2157 (Mevcut milletvekili)
2- Yusuf Renkli - 827
3- Mehmet Burak Cop - 823

ÇANAKKALE ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Çanakkale'de Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin sandık başına gittiği ön seçimde birinci sırada avukat Muharrem Erken çıktı.

1- Muharrem Erken
2- Bülent Öz
3- Ahmet Küçük
4- Ali Sarıbaş

BURDUR ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona ererken, sandıklar da sayım bitti. Burdur'da seçim yarışını Mehmet Göker birinci sırada tamamladı. CHP Burdur'da resmi olmayan sonuçlara göre adayların aldıkları oy oranları ve sıralama:

1- Mehmet Göker - 1720
2- Kadir Koç - 1310
3- Okan Kurt - 1084

KONYA ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

CHP'nin hakim denetiminde milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla ön seçim kararı aldığı Konya'da 1. sıra milletvekili adayı 3 bin 140 oy alan Mustafa Hüsnü Bozkurt oldu.

Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde 28 aday adayının yarıştığı ön seçim sürecinde 3 bin 140 oy alan Mustafa Hüsnü Bozkurt ilk sırada yer alırken, ikinci sırada ise 2 bin 869 oy alan Gülsüm Filorinalı ikinci, 2 bin 862 oy alan Mehmet Turgay Bilge üçüncü, 2 bin 806 Ali Cemal Cömert dördüncü, 2 bin 535 oy alan Mehmet Ali Ünal beşinci sırada yer buldu.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici, gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin iktidar ateşini Konya'dan yakacaklarını belirterek, sonuçların hem adaylar hem partileri açısından hayırlı uğurlu olmasını diledi.

KÜTAHYA ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Kütahya CHP'de 5 aday adayının yarıştığı ön seçimler yapıldı. Kütahya ve ilçelerinden 3 bin 456 CHP üyesinden oy kullanan yaklaşık bin 700 katılımcının oy kullandığı ön seçimlerde 5 aday adayı arasından 4 aday ve sıralamaları belirlendi. Bin 184 oyla Dr. Fazıl Kasap birinci, 989 oyla Mehmet Aydın Uzun ikinci, 861 oyla Fisun Akyıldız üçüncü ve 614 oyla da İbrahim Solmaz dördüncü sırada yer aldı.

Kütahya merkezde üyeler, Kütahya Lisesi’nde oylarını kullandılar. Ayrıca Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı ilçelerinde de üyeler ilçelerde belirlenen okullarda oylarını kullandılar.

Hakim gözetiminde yapılan ön seçimlerde çıkan sonuçlar, parti içinde de demokrasi anlayışının tesisi açısından CHP Genel Merkezi tarafından değiştirilmeyecek.

Aday adayları arasından Kütahya merkez ve ilçelerinden en fazla oyu alarak birinci sıra adayı olan Dr. Ali Fazıl Kasap, parti il merkezine gelerek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında tüm partililere, milletvekili adaylarına ve basın mensuplarına teşekkür eden Dr. Kasap, “Yılların Milletvekili özlemi ile yanıp tutuşan cefakar ve vefakar CHP’lilerin destekleriyle 1184 oy alarak CHP Kütahya 1. Sıra Milletvekili Adayı olmuş bulunmaktayım. Öncelikle sonucun CHP’mize, Kütahya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

KARAMAN'DA ÖN SEÇİM

CHP'nin ön seçime gittiği illerden Karaman'da sandıklarda sayım işlemi bitti. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre Mustafa Cem Kağnıç 1'inci sırada. İşte Karaman'da açılan sandıklara göre resmi olmayan sonuçlar:

1- Mustafa Cem Kağnıç: 945
2- Uygar Talay: 548
3 -Zernisan Bilgin: 437