CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun İzmir 2. bölgede açık ara farkla birinci olduğu ön seçimde, 1. Bölgenin galibi de İzmir Milletvekili Musa Çam oldu. Beydağ’da Gençlik Kolları eski İzmir İl Başkanı Beydağlı Sinan Sarıküse, Kılıçdaroğlu ile aynı oyu aldı ama diğer sandıklarda aynı başarıyı gösteremedi.

ÖN SEÇİMİN GALİBİ KILIÇDAROĞLU VE ÇAM

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Musa Çam, Alaattin Yüksel ön seçimden çıkan Mustafa Balbay ve Ali Yiğit'in katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, her iki bölgede toplam 60 bin oy kullanıldığını söyledi. Kocaoğlu'nun kesin olmayan sonuçlarını açıkladığı ön seçimin kazananlarının sıralaması şöyle:

İKİNCİ BÖLGE:

1. Kemal Kılıçdaroğlu 32 bin 75 oy
2. Mustafa Balbay 15 bin 634 oy
3. Atilla Sertel 12 bin 268 oy
4. Kamil Okyay Sındır 10 bin 708 oy
5. Ali Engin 8 bin 723 oy
6. Hüseyin Sezer 8 bin 721 oy
7. Ülkümen Rodoplu 8 bin 547 oy
8. Taha Okan 7 bin 768 oy
9. Nurgül Uçar 6 bin 857 oy
10. Ali Kemal Elitaş 6 bin 465 oy

BİRİNCİ BÖLGE:

1. Musa Çam 16 bin 819 oy
2. Tacettin Bayır 9 bin 379 oy
3. Ali Yiğit 9 bin 129 oy
4. Murat Bakan 8 bin 670 oy
5. Muhsin Kurt 7 bin 696 oy
6. Ali Hıdır Uludağ 7 bin 303 oy
7. Ednan Arslan 7 bin 14 oy
8. Sabri Ergül 6 bin 576 oy
9. Sevda Erdan Kılıç 6 bin 629 oy
10. Turgay Bozoğlu 6 bin 216 oy

KILIÇDAROĞLU İLE AYNI OYU ALDI

CHP’de İzmir’de ilk resmi sonuç Beydağ İlçesi’den geldi. Partinin üye sayısının 159 olduğu Beydağ’da 147 üye sandığa gitti. Beydağ’da Gençlik Kolları eski İzmir İl Başkanı Beydağlı Sinan Sarıküse, Kılıçdaroğlu ile aynı oyu aldı. Altı oy geçersiz sayıldı. Beydağ’da Gençlik Kolları eski İzmir İl Başkanı Beydağlı Sinan Sarıküse, Kılıçdaroğlu ile aynı oyu aldı. Beydağ ön seçim sonuçları şöyle oldu: "Kemal Kılıçdaroğlu 137, Sinan Sarıküse 137, Atilla Sertel 119, Mustafa Balbay 119, Ülkümen Rodoplu 94, Ali Engin 45, Serdar Değirmenci 44, Nurgül Uçar 44, Levent Çılı 41, Hüseyin Sezer 40, Ebru Okay 32, Ali Kemal Elitaş 30, Nevzat Kavalar 23, Mustafa Moroğlu 24."

EN YAKIN RAKİBE İKİ KAT FARK ATTI

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, ikinci bölgede oyların yüzde 15'inin tasnif edildiğini buna göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu'nun 16 bin oy aldığını, en yakın rakibi CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 7 bin 500 oy aldığını söyledi. Balbay'ı 6 bin 500 oyla Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır takip etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel 6 bin 300 oy aldı.

CHP İzmir birinci bölgede oyların yüzde 7'si tasnif edildi. İzmir Milletvekili Musa Çam 4 bin, eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve Ali Yiğit 2 bin, Mehmet Türkbay bin 700 oy aldı.

BİRİNCİ BÖLGENİN GALİBİ MUSA ÇAM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. bölgede açık ara farkla birinci olduğu ön seçimde, 1. Bölgenin galibi de İzmir Milletvekili Musa Çam oldu. 1991 yılında yapılan ön seçimde Atilla Mutman, birinci çıkmış parti tek milletvekili çıkarmış ve Çam meclise gidememişti. 1999 yılında yapılan ön seçimde Sabri Ergül'den sonra ikinci sırada çıkan Çam, parti baraj altında kaldığı için seçilemedi. DİSK eski Genel sekreteri olan Çam geçen dönem genel merkezin listesine girip Ankara 'nın yolunu tuttu.

Bu kez önseçime giren Musa Çam İzmir 1. Bölge'nin 14 ilçesinde en çok oyu alan aday adayı oldu. Birinci bölgede 73 aday adayı ile yarışan Çam birinci çıkmayı garantiledi. Gece boyunca cep telefonuyla arayanları yanıt veren Çam başarısını kutladı, “Bu kez ön seçimin birincisi oldum. Çok mutluyum. Biri bu hikayeyi yazmalı. Başarının sırrı 14 ilçeyi gezdim, her üyeye dokundum. 7/24 çalıştım. Daha ne yapayım?" dedi.

KILIÇDAROĞLU 31 BİN OY ALDI

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, partisinin İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada oyların yüzde 80'inin tasnif edildiğini belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girdiği 2. bölgede resmi olmayan sonuçlara göre 31 bin civarında oy aldığını, ikinci sıradaki Mustafa Balbay'la farkının 12 bin oy olduğunu söyledi. Serter'in açıkladığı sıralamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıkarken ikinci Mustafa Balbay, üçüncü Atilla Sertel, dördüncü Kamil Okyay Sındır ve beşinci Hüseyin Sezer oldu. Serter. 3. ve 4. sıraların oyunun birbirine çok yakın olduğunu belki yer değişikliği yaşanabileceğini ifade etti.

Serter, basın mensuplarının sorusu üzerine Kılıçdaroğlu'nun çok mutlu ve keyifli olduğunu söyledi.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN DEĞERLENDİRME

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ön seçim sonuçlarının ardından partisinin İzmir İl Başkanlığı'na geldi. İzmir'in yüzde 90 destekle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güzel ev sahipliği yaptığını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"CHP uzun bir aradan sonra 56 ilde önseçim yaptı, sonuçları almaya başladık. Bence delege üye bazı yerlerle yöneticiler ilk kez milletvekillerimiz kendilerini örgüte teslim ettiler. Örgüt değerlendirdi bazı arkadaşlarımız seçildi. Bütün arkadaşlarımız en az seçilenler kadar kıymetli. Hepsi centilmence yarıştı, en ufak bir olay olmadan bu saate kadar geldik. Sayın Genel Başkanımızı buraya davet etmiştik. Katılanların desteği yüzde 90- 95 oldu ve birinci oldu. İzmir ev sahipliğini güzel yaptı. Bundan sonra seçilenlere başarılar diliyorum. Sırasını beğenen beğenmeyen tüm arkadaşlarımızla 7 Haziran'da CHP iktidarına ve Kılıçdaroğlu'nu buradan başbakan olarak göndermeye hazırlanmalıyız. Bu bilinçle bu duyarlılıkla çalışmalıyız. Hayırlısı olsun. Ön seçim kararı verildikten sonra bütün aday adaylarımız onların taraftarları İzmir'i taradılar en ücra köylere mahallelere gidildi. Ön seçim aynı zamanda genel seçimin provası oldu, iyi bir antrenmandan eğitimden geçildi. Benim dileğim İzmir'de yerel seçimde alınan yüzde 56'lık oyun geçilmesidir. Hep beraber çalışırsak geçebiliriz. Ön seçime katılım oranı ilk kez yapıldığı için böyle oldu. Dışarıda olanlar başka bir yerde olanlar gelemedi. Mutlaka geçerli bir nedenleri vardır. Durumu uygun olanlar geldi."

Bütün aday adaylarının aynı çalışmayı seçimlerde de yapması önemlidir. Milletin vekilinin millletin seçmesi önemlidir dedik. Bunu yapan tek parti CHP. 55 yerde önseçim yaptık, bugün 45 yerde yapıyoruz. Bu aslında demokrasinin ne kadar geşitiğini gösteriyor. Biz yeni bir anlayışı tekrar kazandırmak istiyoruz. Demokrasiyi savunun tek parti CHP'dir. Bu ülkede demokrasi mi istiyorsunuz? Oyunuzu vereceğiniz parti CHP'dir.