FOTO:DHA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Yayın Yönetmeni ve Ankara temsilcisi, yaptıkları MİT TIR'ı haberinden sonra tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'ni  ziyaret etti.  Kılıçdaroğlu, "2 gazeteci arkadaşımızın tutuklanıp hapse atılmaları bizim basın tarihimiz açısından da demokrasi tarihimiz açısından da kara bir lekedir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, öğleden sonra yaptığı ziyaretin ardından gazetenin önünde açıklama  yaptı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin Türk basınının çınarı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "2 gazeteci arkadaşımızın tutuklanıp hapse atılmaları bizim basın tarihimiz açısından da demokrasi tarihimiz açısından da kara bir lekedir. Gazetecinin görevi haber yapmaktı. Haber yapmayan gazeteci mi olur? Haberin yanlış olduğunu söylemiyorlar. Haberin doğru olduğunu kabul ediyorlar. 'Neden doğru haber yaptın?' diye gazetecileri tutuklayıp hapse atıyorlar. Herkes huzursuz. O haber olmasaydı biz gerçekleri nereden, nasıl öğrenecektik? Baskıyla susturmaya çalışıyorlar."

FOTO:DHA CHP lideri Cumhuriyet çalışanları ile tek tek tokalaştı.


Kılıçdaroğlu, "Hepimizin ortak bir görevi var. Demokrasimize sahip çıkacağız, medyaya sahip çıkacağız. Hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağız. Adalet, hukukun üstünlüğüne dayalı olarak dağıtılır "dedi. "O hakimlere ve savcılara sesleniyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Yargıcın, yargının itibarını korumak istiyorsanız adaletle karar vereceksiniz" ifadelerini kullandı.  Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet  Gazetesi sıradan bir gazete değildir. Cumhuriyet Gazetesi Türk basınının çınarıdır. Çok üzgünüm. 21. Yüzyılın Türkiyesi'nde ben başka şeylerden söz etmeliydim. Arkadaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi. (DHA)