Şanlıurfa'nın suruç ilçesinde toplanan SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) üyesi gençler, Kobani için yardım malzemesi ve oyuncak götürdükleri öğrenildi. Katliama maruz kalan gençlerin, geçtiğimiz yıl IŞİD kuşatması ve taarruzu sırasında büyük yıkıma uğrayan Kobani’nin yeniden inşası için çalışmalara katılmak için yola çıktıkları ve yanlarında bol miktarda yardım malzemesi ile çocuklar için oyuncak ve kitap taşıdıkları ortaya çıktı.

Suruç'ta bombalı saldırı!

Suruç'ta bombalı saldırı!

SGDF’li gençlerin, Kobani halkına yönelik sağlık taramalarına katılacakları, daha önce Kobani'deki çatışmalarda hayatını kaybeden Suphi Nejat Ağırnaslı anısına kurulan kütüphanenin açılışını yapacakları, kentteki kreşlerin duvarlarını resimleyecekleri ve çocuklara müzik aletleri hediye edecekleri öğrenildi.



Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Kobani’nin yeniden inşası çalışmalarına destek vermek için İstanbul ve Ankara ’dan otobüslerle giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlere yönelik bombalı saldırıda 28 kişi can verirken 100’ün üzerinde kişi yaralandı.