Parti genel merkezinden yapılan açıklamada "sadece bir kişinin isteği doğrultusunda seçimin tekrarlandığı ve bu yüzden seçime girmeme kararı alındığı" ifâde edildi. Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim KARSLI imzasını taşıyan basın bildirisinin tam metni ise şöyle:

Saygıdeğer vatandaşlarımız,

7 Haziran sonrasında; ülkemizin başta güvenlik olmak üzere onca meselesi varken, milletin verdiği koalisyon mesajına rıza göstermeyen iktidar partisinin bu ülkenin 2 milyar-TL’lik kaynağını heba etme pahasına seçim yeniletmesini büyük bir aymazlık ve şımarıklık olarak değerlendirmekteyiz.

Aklıselim herkes, bir koalisyon hükümeti ile yola devam edilmesi noktasında ittifak hâlinde olmasına rağmen, sadece bir kişinin isteği doğrultusunda bu seçim yenilenmektedir.

Esasen, son dönemlerde memleketimizde tırmanan veya kasten tırmandırılan hâdiseler ile iktidarın kamuoyu üzerindeki baskıları ve manipülasyonları, bu seçimin âdil ve güvenilir şartlarda yapılmasına imkân vermekten çok uzaktır.

Fiilî durum itibariyle; iktidarı terk etmeye veya yanına bir koalisyon ortağı alarak iktidarı paylaşmaya niyeti olmayan mevcut iktidar, her türlü riski göze alarak Türkiye’yi yeniden bir seçim atmosferine sokmuştur.

İlkesizlik ve sorumsuzluk üzerine kurulu siyasî arenaya; hukuk, ahlâk, demokrasi ve diğer evrensel değerler temelinde tertemiz bir sayfa olarak giren Merkez Parti’nin böylesine kirli bir seçimi doğrudan veya dolaylı olarak onaylaması mümkün değildir. Çünkü Merkez Parti, bir ilke hareketidir.

Bilinmelidir ki; partimiz mensuplarının amacı, öyle veya böyle milletvekili olmak değil; ilkelerimizi ve değerlerimizi iktidara taşımaktır.

“Sebep olan, yapan gibidir” düsturunca; Merkez Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ihtirasının ve büyük bir israf olarak nitelendirdiği yüksek mâliyetli keyfî seçim yeniletmesinin içerisinde yer almak istememektedir.

Neticeten; bahse konu sorumsuzluğu, iktidar partisinin zikredilen şımarıklığını ve muhalefet partilerinin bu şımarıklığa seçimlere katılmak suretiyle verdikleri desteği protesto etmek için, teşkilatlarımızla da istişare ederek, 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimine katılmıyoruz. Merkez Parti olarak enerjimizi; ülkemizi ileriye götürecek projeler ile genel merkez kadroları ve il/ilçe teşkilatlarımızın yenilenmesine ve kuvvetlendirilmesine harcamaya karar vermiş bulunmaktayız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Prof. Dr. Abdurrahim KARSLI

Merkez Parti Genel Başkanı