MHP lideri Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler...” sözleriyle başlayan "şerefsiz polemiği" sürüyor. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından hem HDP cephesinden hem de MHP cephesinden karşılıklı birçok açıklama yapıldı. Son açıklama ise yine Bahçeli'den geldi.

Devlet Bahçeli  “Hırsıza hırsız demekten korkmamak ne kadar zorunluysa, şerefsize şerefsiz demek o kadar yüksek ve milli bir sorumluluktur. Şahsen bu sorumluluğu yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum.” dedi. Siyasilerin bu seviyedeki açıklamaları hayretle izlenirken tehdit dolu sözler ise MHP Genel Başkan danışmanı, eski gazeteci Metin Özkan'dan geldi.

MHP FİŞLEME Mİ YAPIYOR?

Bahçeli’nin Başdanışmanı Metin Özkan’ın “Elimde 3 bin kişilik liste var” demesiyle de “MHP, fişleme mi yapıyor?” sorusu gündeme geldi. Program sunucusunun “Bu fişlemeye girmez mi?” sorusu üzerine ise Özkan, “Biz MHP olarak kimseyi fişlemeyiz, ama MHP yapılan her türlü yanlışı not eder. O Boğaz’da oturan birileri de bunların içinde o 63’lüklerin (akil İnsanlar heyeti) çoğu da dahil, ülke çözüme mutluluğa gidiyor, refaha gidiyor diye insanlara propaganda yapıp bugün o şehit olan insanların kanını elinde dolaştırırken biz o insanların çetelesini tutuyoruz” diyerek sözlerini açıklamaya çalıştı.

BAHÇELİ'DEN DE TEPKİ GELDİ

Özkan'ın bu sözleri MHP içinde de deprem etkisi yarattı. Sık sık TV programlarına konuk olan ve kamuoyunda "MHP'nin sesi" gibi algılanan Metin Özkan'ın son açıklamasına “MHP’nin elinde böyle bir liste yok. Bu sözler partimizi değil, Özkan’ın kendisini bağlar” açıklaması geldi.

"LİSTE VARSA AÇIKLA"

Öte yandan Metin Özkan’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli ile de görüştüğü ve Bahçeli’nin kendisine “Madem elinde bir liste var, açıkla. Açıklamalarınız partimizi zor durumda bırakmaktadır” dediği öğrenildi.

Şerefsiz meselesi

Şerefsiz meselesi




Adan:

Adan: "Başkanımız bilinçlice şerefsiz tabiri kullanmıştır"





MHP'den Demirtaş'a sert

MHP'den Demirtaş'a sert "şerefsiz" yanıtı