ABD'de yaşayan Türkler, Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için burs fonu oluşturdu.

Kuzey Carolina merkezli Türkiye'ye Köprü Vakfı (Bridge to Türkiye
Fund-BTF) gönüllülerinden oluşan bir grup, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden
duydukları üzüntüyü umuda dönüştürebilmek ve ismini ölümsüzleştirmek amacıyla Özgecan Aslan Anı Bursu Fonu kurdu. Vakfın gönüllüleri, "Kız ve erkek tüm gençlerimiz el ele" mesajıyla herkesi desteğe davet ederken, BTF yönetim kurulu Özgecan Aslan Anı Bursu Fonu'na başlangıç 3 bin dolar katkıda bulundu.

Kurumun, www.bridgetoturkiye.org/he-and-she-together adresinde fonun
duyurusu yapıldı.

Bağışçıların desteğiyle düşük gelirli başarılı üniversite öğrencilerine eğitim bursu sağlamayı hedefleyen projenin liderleri, "Kadın haklarını savunmak, kadın ve kızlarımızın toplumdaki yerinin güçlendirilebilmesi ve cinsiyet eşitliğinin önündeki engelleri kaldırabilmek kadın ve erkeklerin yan yana ve dayanışma içinde olması ile mümkün olabilir.

Bu nedenle Özgecan Aslan Anı Burslarını hemşehri olduğu Tarsus bölgesinden hem kız hem de erkek öğrencilerimize destek verecek şekilde düzenliyoruz. BTF olarak cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılığını azaltmak için düşük gelirli öğrencilere burs sağlamanın en etkili araç olduğuna yürekten inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Özgecan Aslan Anı Fonu Bursu'nun düşük gelirli ailelerden gelen öğrencilere akademik başarı temelinde verileceği belirtilen program çerçevesinde, bağışların tamamının ihtiyacı olan başarılı öğrencilere eğitim bursu olarak ulaştırılacağı kaydedildi.

BTF, Soma'da geçen yıl yaşanan maden faciası sonrasında benzer bir çalışma başlatarak, "Soma Çocuklarına Işık Olalım" kampanyası ile ABD çapında 147 bin dolar bağış toplamıştı.