PKK'lı teröristlerin Hakkari Dağlıca'da düzenlediği hain saldırı sonrası çatışma çıktı ve ilk belirlemelere göre 16 asker şehit oldu.

Dağlıca'da çatışma!

Dağlıca'da çatışma!



Hainler çembere alındı!

Hainler çembere alındı!




"400 vekil vermiş olsaydınız..."


Tarihler 21 Ekim 2007 yılını gösterdiğinde, PKK'lı teröristler Hakkari'nin Dağlıca Köyü'nde yine hain bir saldırı gerçekleştirirken, saldırıda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı. Ayrıca saldırıda 32 teröristte ölü olarak ele geçirilmişti.

O gün meydana gelen saldırı haberlere şu şekilde yansımıştı;

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Köyü'nde 250 kişilik PKK'lı terörist grup, önce piyade taburunun ulaşım yolunu hava uçurup daha sonra askerlere bombalı ve roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 asker şehit olurken, 16 asker de yaralandı, 32 terörist ise ölü olarak ele geçirildi

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

PKK'lı terörist grup, Irak sınırından giriş yaptığı Türkiye'ye önce Yeşiltaş ile Dağlıca arasında bulunan Avaşin çayı üzerindeki köprüyü havaya uçararak karayolu bağlantısını kesti. Teröristler askerlere ilk saldırı ise gece saat 00.20'de gerçekleştirdi.

Sabaha kadar süren saldırılar sırasında PKK'lılar, toplam 120 askerin görev yaptığı 2 tepedeki mevzilere girmeye çalıştı. Çatışmanın başlamasının ardından tepelerde görev yapan askerler, el bombası ve roketatarlı saldırıya karşılık vermeye çalışırken, bölgeye helikopterler sevk edildi. Bu sırada 2 helikopter, PKK'lıların açtığı ateşle yara almasına karşın üsse geri dönebildi.

PKK 2 HAFTA BOYUNCA HAZIRLIK YAPTI

Saldırıyla ilgili elde edilen bir başka bilgi ise, PKK'nın o zamana kadar böyle bir yöntem kullanmadığıydı. PKK, bu gerçekleştirdiği bu baskın için en az 2 hafta boyunca hazırlık yapmış ve eylemi üst düzey PKK'lı yöneticinin yönlendirdiği de belirtildi.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

PKK'lı teröristler bugün de hain tuzaklarına bir yenisini daha ekledi. Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde mayınlı tuzak sonrası çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre biri yarbay olan 16 asker şehit oldu.