Emin ÖZGÖNÜL/SÖZCÜ
CHP ile AKP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması en güçlü ihtimal olarak erken seçimi gündeme getirirken, Ankara kulislerinde sürpriz olarak ‘’AKP-MHP koalisyonu’’ da konuşulmaya başlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tarihi zirve ardından flaş açıklamalar

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tarihi zirve ardından flaş açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı son görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, MHP lideri Devlet Bahçeli ile de görüşeceğini belirterek ‘’MHP ile yapılacak temaslar sonucu, Sayın Bahçeli ile görüşmem bir formülün parçasıdır’’ dedi.

Davutoğlu

Davutoğlu "erken seçim" dedi

Anayasal sürecin dolmasına 10 gün kala, MHP ile AKP’nin seçimin şartı ile bir koalisyon hükümeti kurabileceği, ikinci alternatifin ise seçim şartı ile, AKP'li azınlık hükümetine MHP'nin dışarıdan desteği olarak gün yüzüne çıktı.

Erken Seçim ne zaman olacak? Ahmet Davutoğlu koalisyon zemini yok, dedi!

Erken Seçim ne zaman olacak? Ahmet Davutoğlu koalisyon zemini yok, dedi!

ÇÖZÜM SÜRECİ ETKİLİYDİ


MHP’nin koalisyon için en önemli şartlarından biri olan ‘’Çözüm sürecinden vazgeçilmesi’’ isteği de yerine geldiği için Ankara kulislerinde ‘’CHP ile olmadı ama MHP’li bir koalisyon ihtimali halen var’’ yorumları yapılıyor.


Son olarak AKP Genel Başkan yardımcısı Beşir Atalay da, ‘’Tabanımız MHP’li koalisyona daha sıcak’’ biçiminde mesaj vermişti. Bu konuda Ankara’da sürpriz bir tavır da MHP kanadından geldi. MHP Genel Başkan yardımcısı Şevkat Çetin, ‘’Geçici AKP hükümetini bugüne kadar izlediği politikalardan vazgeçerek, MHP'nin dile getirdiği şekilde teröre karşı tavır almaya çalışması halinde destekleyeceğimiz bilinmelidir’’ dedi.


MHP lideri Devlet Bahçeli de bugüne kadarki açıklamalarında ‘’İhanet süreci’’ olarak nitelediği ‘’Çözüm sürecinden vazgeçilmesi’’ şartı ile ‘’O zaman sadece elimizi değil, gövdemizi de taşın altına koyarız’’ demişti.