Başak KAYA/ANKARA

1500 polisin koruduğu Tayyip'in sarayında güvenlik iyice abartıldı. Ziyaretçilerin, siyasi ve ekonomik durumları dahi sorgulanıyor...

CHP’li Gürsel Tekin, Erdoğan’ın “Milletin sarayı” dediği Ak Saray’a kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe düşenlerin alınmadığını söyledi. Ankara Beştepe’de yapılan ve 1 milyar 370 milyon liraya mal olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na, borcu olanların alınmadığı bildirildi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Saray inşaatında çalışanlar ile ziyarete gelen herkes, güvenlik soruşturmasından geçiriliyor. Sosyal medya üzerinden muhalif yorum ve paylaşım yapanlar içeri alınmıyor. Kredi kartı borcu olanlar da saraya sokulmuyor” dedi.


“77 MİLYON FİŞLENİYOR”

Tekin, şöyle devam etti: “Bu nedenle bazı firmalar, çalışanların borcunu ödemek zorunda kaldı. Vatandaşın bankalara borcu 6.5 milyar liraydı, 357 milyar lira oldu. Saraydakiler Türkiye gerçeğinden kopmuş. Fransız Devrimi “Ekmek yoksa pasta yiyin” diyen zihniyete karşı yapıldı. Bu durum 1150 odalı sarayın neden olağanüstü yöntemlerle korunduğunu ortaya koyuyor. 77 milyon vatandaşımızın nasıl fişlendiğini de gösteriyor.”


3 MİLYON KİŞİ BORÇLU...

2002’de 6,5 milyar lira olan vatandaşların bankalara borcu, Şubat 2015 itibariyle 357 milyar lirayı aştı. 2 milyon 919 bin kişi; tüketici kredisi, kredi kartı borcu ya da her ikisini birlikte ödeyemediği için kara listede. Son 6 yılda toplam 3 milyon 608 bin tüketici kredisi hesabı, 5 milyon 583 bin 679 de kredi kartı hesabı, yasal takibe alındı.

CHP'de ön seçim heyecanı

CHP'de ön seçim heyecanı