1 Kasım seçimleri öncesi Rize’de yaptığı ‘teröre lanet’ mitinginde “Oluk oluk kan akacak” sözleri nedeniyle tartışmalara neden olan ve savcılığın hakkında soruşturma başlattığı Sedat Peker son olarak Dünya Karakapak Türkleri Birliği derneğinin verdiği "Dünya Türklüğü Hakan'ı" ünvanı ile konuşulmuştu. Peker şimdi de çatışmaların sürdüğü Türkmen bölgesine yardım göndermesiyle gündeme geldi.

Geçtiğimiz hafta Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde Esad rejimine karşı büyük bir savaş veren Bayırbucak Türkmenlerine 4 TIR yardım gönderen Peker son olarak bölgeye tekknolojik destek ekipmanlarını gönderdiğini açıkladı.

DRONE, LAPTOP, TELSİZ, FOTOĞRAF MAKİNESİ


Peker'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Reisimiz sayın Sedat Peker'den BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ'ne teknolojik destek ekipmanlarının bir kısmının fotoğrafları. Güvenlik sebebiyle nakliye araçlarının fotoğrafları paylaşılmamıştır." denildi. Paylaşımdaki görselde; telsizlerden, laptoplara, fotoğraf makinesinden, drone diye tabir edilen insansız hava araçlarına kadar birçok araç ve gerecin olduğu gözlendi.