Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde dün gece saat 22.45'te devriye görevi yaparken, kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile yoldan geçen 2 vatandaş yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, durumu ağır olan polis memuru Mehmet Uyar ile 2 sivil vatandaş Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar ve Osman Caran isimli vatandaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polis lojmanları ve TOMA'ya bombalı saldırı

Polis lojmanları ve TOMA'ya bombalı saldırı


 



 

Düdüklü tencereden bomba çıktı

Düdüklü tencereden bomba çıktı


 

SALDIRGAN İZİNİ KAYBETTİRDİ
Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, Kaçan saldırganın yakalanması için ilçe genelinde Özel Harekat polisleri ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.



BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ!

30 yaşındaki polis memuru Mehmet Uyar'ın Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, üç gün önce askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un acısını yaşayan Salihli halkı bir hafta içinde ikinci kez şehit acısı yaşadı. Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken, ev başsağlığı için gelenlerle doldu taştı.

2 HAFTA SONRA 15 AĞUSTOS'TA MEMLEKETLERİNE DÖNECEKLERDİ!

Şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın, eşi Nedime Uyar'ın da yine Diyarbakır'da polis memuru olduğu öğrenildi. Uyar çiftinin tayinlerinin Salihli'ye çıktığı, ancak tayin işlemlerinin durdurulmasından dolayı Salihli'ye 15 Ağustos'ta gelecekleri belirtildi. Öte yandan şehidin eşi polis memuru Nedime Uyar'ın da 4 aylık hamile olduğu bildirildi.

Valilik'ten açıklama: Çok büyük saldırı önlendi

Valilik'ten açıklama: Çok büyük saldırı önlendi