Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki gerçekleştirilen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. DHA'nın emniyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre; Polis, Alagöz'ün, Diyarbakır'daki HDP mitinginin faillerinden olduğunu düşünüyor.

Suruç bombacısının Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurahman Alagöz olması, gözleri Diyarbakır'da HDP mitinginde bomba patlatan Adıyamanlı Orhan Gönder soruşturmasına çevirdi.

SURUÇ BOMBACISI ALAGÖZ DE DİYARBAKIR'DA MIYDI?

Diyarbakır'da 4 kişinin ölümü 404 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalar ile ilgili soruşturma sürerken, soruşturma kapsamında 1 kişinin daha arandığı ortaya çıktı. Soruşturmadaki gizlilik nedeniyle güvenlik birimleri aranan kişi ile ilgili detay vermezken, bu kişinin Şeyh Abdurahman Alagöz olabileceğini akıllara getirdi. Yetkililer, Diyarbakır'da patlatılan bomba ile ilgili soruşturma kapsamında telefon kayıtlarının incelendiğini ve iddianamenin kısa sürede tamamlanacağını belirti.



Emniyet güçleri Diyarbakır'da kaydediyen güvenlik görüntülerini yeniden inceliyor.

KİMLİĞİ AÇIKLANMAYAN BİR KİŞİ ARANIYORDU

Şeyh Abdurahman Alagöz'ün, 5 Haziran'daki Diyarbakır HDP mitinginde bombaları patlatan Orhan Gönder ile hemşeri olması ve birbirlerini tanıdıklarının ortaya çıkması, gözleri yeniden Diyarbakır'da yürütülen soruşturmaya çevirdi. Diyarbakır'da gizlilik kararı ile sürdürülen soruşturma kapsamında, bombaları patlatan Orhan Gönder ile ilişkisi bulunan ve olay günü yanında bulunan bir kişinin daha arandığı ortaya çıktı.

Bu kişinin Suruç'ta intihar saldırısı gerçekleştiren Şeyh Abdurahman Alagöz mü olup olmadığı konusunda soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle açıklama yapılmazken, yetkililer soruşturma kapsamında telefon kayıtlarının incelendiğini ve iddianamenin kısa sürede tamamlanacağını belirtiler.

DİĞER ŞAHISLAR ARAŞTIRILIYOR

Diyarbakır'da, 4 kişinin ölümü 404 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırılardan sonra, bombaları patlatmak için ikinci kez miting alanına girdiği ortaya çıkan Orhan Gönder ile ilgili görüntüler inceleniyor. Polis kontrol noktasından geçerken sabit polis kamarası tarafından görüntülenen Orhan Gönder'in yanında bulunan, birlikte, önünde ve arkasında miting alanına giren kişilerin de araştırıldığı belirtildi.

40 GÜN İNCELEME YAPMIŞLARDI

Olayda ihmal olup olmadığının tespiti için Ankara'dan Diyarbakır'da gönderilen İçişleri Bakanlığı müfettişleri Diyarbakır'da yaklaşık 90 polis ve amirin ifadesini almış, görüntüleri incelemiş ve 40 gün sonra kentten ayrılmıştı.

DİYARBAKIR SALDIRISININ FAİLİ ORHAN GÖNDER KİM?

Diyarbakır'da, HDP mitingine 2 ayrı bomba koyarak patlatan Adıyamanlı Orhan Gönder'in, 2014 Ekim ayında ortadan kaybolduğu ve ailesinin polise kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

AĞABEYİNİN ADI İLE EMNİYET'İN SİSTEMİNDE

Ağabeyinin adı ile Emniyet sisteminde arandığı daha sonra ortaya çıkan Gönder, Suriye'ye geçerek Atmeh bölgesinde IŞİD'in askeri eğitim kampına katıldı. Burada 6 ay kalan, bomba ve askeri eğitim alan Orhan Gönder, 26 Mayıs'ta Türkiye'ye giriş yaptı. Kilis'ten Türkiye'ye giriş yapan Orhan Gönder, 2 Haziran tarihinde Gaziantep'den Diyarbakır'a geçti. Burada bir otele yerleşen Gönder, 3 Haziran sabahı yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle polis tarafından kaldığı otelde hakkında işlem yapıldı, ancak serbest bırakıldı. 5 Haziran'da İstasyon meydanındaki HDP mitinginde bombaları patlatmadan önce saat 11.30'da bir kişi ile birlikte giriş yapan Gönder, bombaları çöp kutusuna ve çay tezgahına bıraktıktan sonra alandan ayrıldı. Saat 14.35 sıralarında bombaları cep telefonu düzeneği ile patlatmak için tekrar miting alanına Ofis tarafından giriş yapan Orhan Gönder, burada polis kamerası görüntülerinde tesbit edildi. Diyarbakır'da 2 telefon hattı aldığı, bu hatlardan birisinin bombanın telefon düzeneğinde kullandığı tespit edilen Gönder, bombaları patlattıktan sonra Gaziantep'e gitti. Gaziantep'de IŞİD ilişkili nedeniyle dinlemeye alınan bir kişi ile görüşüp, "Acil geçiş yapmam gerek" diyen Orhan Gönder yakalandı. (DHA)



HDP'den teşkilata acil genelge

HDP'den teşkilata acil genelge





Şeyh Abdurrahman Alagöz ile ilgili şok detaylar

Şeyh Abdurrahman Alagöz ile ilgili şok detaylar