Suruç'ta canlı bomba saldırısında 30'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesi İstanbul'da Taksim'de protesto edildi.



Tünel meydanından başlayan gösteriye polis biber gazı tazyikli su ile müdahale etti.



Suruç'taki katliam

Suruç'taki katliam


Taksim’de toplanan binlerce kişi Galatasaray Meydanı’na yürüyerek saldırıyı protesto etti. Saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulunan yurttaşlar, “Katillerden hesabı gençlik soracak” ve “Katliamcı IŞİD çeteleri yenilecek direnen halklar kazanacak” yazılı pankartlar taşıdı. Taksim’deki eyleme CHP’li ve HDP’li milletvekilleri de katıldı.



Eylemin bitirlmek üzere olduğu saat 20:45 sularında polis protesto eden gruba müdahale etti. TOMA'ların devrede olduğu müdahalede göstericiler ara sokaklara kaçtı. Grupta bulunan CHP'li ve HDP'li vekiller eylemin sonlandırılırken polisin sert müdahalesini protesto ettiler.



ANKARA'DA BİNLER SOKAKTAYDI

Ankara Kızılay Mithatpaşa Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş'ın da bulunduğu yüzlerce kişi 'Direnen halklar kazanacak' pankartı açarak AKp İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Parti binası yakınına gelen ve saldırıyı protesto eden grup burada basın açıklaması yaptı.



Demirtaş'tan ilk açıklama: İddia ediyorum...

Demirtaş'tan ilk açıklama: İddia ediyorum...


Açıklamanın ardından söz alan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Devrimciler ölür, devrim yaşar, yaşasın sosyalizm, yaşasın halkların kardeşliği" dedi. Önder'in ardından konuşan CHP Ankara Milletvekili Emir ise, "İnsanım diyen herkesin kayıtsız kalamayacağı, gerçekten vahşice işlenmiş bir cinayet serisiyle karşı karşıyayız. Anadolu toprakları giderek artan terör saldırıları ve toplu katliamlara alan olmaya devam ediyor. Bugün herkes terörü lanetliyor" dedi.

BURSA'DA GÖZALTI VAR

Bursa'da Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Bursa Savaş Karşıtı Platformu, HDP Bursa İl Başkanlığı ve CHP Bursa İl Başkanlığı üyeleri, basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırda yoldan geçen bir vatandaşın gruba tepki göstermesi sonucu gerginlik çıktı. Polisin araya girmesiyle ortam sakinleşirken, grup açıklamanın ardından kent meydanına doğru yürümeye başladı. Bu sırada görüntü çekmeye çalışan bir vatandaşa gruptakiler tepki gösterdi. Grubun üzerine yürüdüğünü gören vatandaş, yakında bulunan Bursa Emniyet Müdürlüğü binasına doğru kaçtı. Vatandaşın binaya girdiğini gören bazı grup üyeleri, arkasından girmeye çalıştı. Ardından polis ve grup üyeleri arasında yaşanan arbedede 4 kişi gözaltına alındı.

Türkiye Suruç için ayakta

İstanbul dışında Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Antalya, İzmit, Kayseri, Gaziantep, Çorlu, Batman, Mersin ve Çanakkale’de de saldırıya yönelik protestolar düzenlendi.