Mehmet SERBES / ADANA

Adana’da geçtiğimiz hafta sonu “Kebap ve Şalgam Festivali”nde rakı içildiği gerekçesiyle basıp pompalı tüfekle ateş ve polis tarafından yakalanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, “İki cami arasında rakı içilmez. Bizim resmi içeceğimiz ayran” diyerek bağırdılar.

Foto: SÖZCÜ -Festivali basanlar sağlık kontrolüne götürüldü


Olay, 12 Aralık gecesi Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi Münif Yeğenağa Caddesi’nde meydana geldi. Tarihi Ulu Cami ve Memiş Paşa Camisi arasında kalan Büyüksaat çevresinde son 10 yıldır “Rakı Festivali” adı altında yapılan kutlamalara bu yıl Adana Valiliği tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine festivalin adı “Kebap ve Şalgam Festivali” olarak değiştirildi.

“İÇKİ FESTİVALİ YAPTIRMAYACAĞIZ”


Festivalin gerçekleştiği yere gelen Ömer Pamuk (30), Cumali Pamuk (32), Hakan Yarımtaş (25), Aykut Yarımtaş (22), Sadık Pamuk (24) ve Mehmet Pamuk (26) , “Burada içki festivali yaptırmayacağız” diye bağırdıktan sonra pompalı tüfeklerle çevreye rast gele ateş etmeye başladılar. Silah sesleri üzerine olay yerine yakın olan polis kaçan şüphelileri kısa sürede suç aleti pompalı tüfeklerle birlikte yakaladı.

“ŞEHİTLERE HİÇ Mİ SAYGINIZ YOK”


Emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen şüpheliler, “Ülkemizde polisimiz, askerimiz şehit oluyor, bunlar festival kutluyor. Şehitlere hiç mi saygınız yok. Bizim milli içeceğimiz ayran, rakı içtirmeyiz” diyerek bağırdılar. Şüpheliler “Genel güvenliğin tehlikeye sokulması” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.