Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, 8 Şubat'ta İstanbul'da yapılacak Alevi mitingine ilişkin tartışmalara nokta koydu. PSAKD Genel Merkezi, Büyük Alevi Mitingi'nin 8 Şubat günü Kadıköy'de yapılacağını duyurdu, tüm demokrasi güçlerine katılım çağrısı yaptı.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu, 4 Ocak'ta gerçekleştirdikleri birlik toplantısında, Alevilerin taleplerini gündeme getirmek için İstanbul'da büyük bir miting düzenleme kararı almıştı. AKP hükümetinin Taksim ve Kadıköy'ü mitinglere yasakladığı bir dönemde, Maltepe'de deniz doldurularak hazırlanan 'dolgu alan'a yapılan miting başvurusu kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

Maltepe'deki 'dolgu alanı' geçtiğimiz ay da İstanbul Valiliği tarafından Marmara Kent Mitingi için alan olarak gösterilmiş, mitingi düzenleyen çevre ve kent hareketleri bu öneriyi reddetmişti. Çevre dostları, "doğaya karşı suç işlenerek hazırlanan Maltepe ve Yenikapı gibi alanlarda miting yapılmasının bu suça ortak olmak anlamına geleceğini" savunmuşlardı.

PSAKD: BÜYÜK ALEVİ MİTİNGİ 8 ŞUBAT'TA KADIKÖY’DE

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi'nden bugün yapılan açıklamada, "Federasyonlar, Derneğimiz ve Eğitim-Sen çağırıcı kurumlar olarak yer aldığı Büyük Alevi Mitingi 8 Şubat 2015 tarihinde Kadıköy’de yapılacaktır. Miting başta Aleviler olmak üzere tüm toplumun eğitimdeki hak ihlallerine ve zorunlu din derslerine karşı bir duruş olacaktır" ifadeleri yer aldı.

PSAKD Genel Merkezi, 8 Şubat mitingi için yaptığı çağrıda "Tüm Alevi-Bektaşi örgütlülüğünü, sol sosyalist ve sosyal demokrat partileri, emek örgütlülüklerini, dergi çevrelerini, toplumsal muhalefet içerisinde yer alan tüm demokrasi güçlerini bu duruşa destek olmalarını ve miting alanında olmaya davet ediyoruz" diye belirtti.

Mitingin çağrıcıları arasında yer alan Eğitim-Sen de, internet sitesinde 8 Şubat'ta Kadıköy'e çağrı yapan miting afişlerini yayınladı. Mitingin örgütleyicileri arasında yer alan Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu'ndan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.