Habip ATAM / İSTANBUL

Hırsızlıkların ilki, 22 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, gidiş katında yaşandı. İddiaya göre; Filistin uyruklu 3 kişi, Kenya uyruklu J.S.S.’ye (36) ait cüzdan, tablet bilgisayar ve kartları çaldı. Bu sırada havalimanında görev yapan polis ekipleri, durumu fark etti. Şüpheliler suçüstü yakalandı. İstanbul Emniyeti’ne bağlı Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden A.M.S., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Serbest kalan diğer 2 şüphelinin ise sınır dışı edileceği belirtildi.

Bu olaydan 1 gün sonra, dış hatlar geliş terminalinde başka bir hırsızlık daha yaşandı. Birleşik Arap Emirliği vatandaşı A.A.M.S.A.’nın fotoğraf makinesi ve objektiflerini çalan 2 Filistinli gözaltına alındı. Atatürk Havalimanı’nda 4 ayrı hırsızlık olayının da şüphelisi olan Filistinliler, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Hırsızlıkla mücadele için yoğun çaba sarf eden polis, 25 Mayıs’ta da farklı bir hırsızlığın yaşanmasına engel oldu. Alman bir turistle 3 kişinin, cep telefonu, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar ve kimlik kartlarını alan kişi kıskıvrak yakalandı. Adli makamlarca tutuklanan şüphelilerin Filistin uyruklu olduğu öğrenildi.