Türkiye'nin büyük bir çoğunluğunda elektrik kesintisi yaşandı. Sosyal medyada elektrik kesintisi ile birçok paylaşımlar geldi. Elektrik arıza hattı olan 186 iptal oldu, hep meşgul çalıyor. Ayedaş ile Bedaş'ın siteleri çöktü, sitelere girilmiyor. Enerji Bakanlığı ile yapılan elektrik dağıtım dair başkanlığı ile yapılan görüşmelerde  dağıtımı ile ilgili bir sorun olmadığını, üretici TEİAŞ ile bir sorun olabileceğini bildirdi. Şu ana kadar gelen bilgiler ışığında elektrik kesintisinin sebebi bilinmiyor.

Son dakikada yapılan açıklamaya göre elektrik kesintisi sebebi; TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklama: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

Türkiye’nin dört bir yanında elektrikler kesildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Adana, Denizli, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Bursa, Konya, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Manisa, Çorum gibi şehirlerden Twitter ve Facebook’a elektrik kesintisi mesajları yağdı.