Fenerbahçe, iki yıl aradan sonra çıktığı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Shakhtar Donetsk ile 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçına hızlı ve istekli başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Nani ve Diego ile sağlı-sollu ataklar geliştiren Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk kalesinde gollük pozisyon üretmekte zorlandı. Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçı özeti, maçın önemli anları haberimizde.

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçına istekli ve baskılı başlayan Fenerbahçe, Nani ve Diego'nun yönlendirdiği ataklarla gol pozisyonu üretmeye çalıştı. Organize rakibi karşısında Fernandao ve Sow gibi gol ayaklarını topla buluşturamayan Fenerbahçe, shakhtar Donetsk kalesinde tehlike oluşturmakta zorlandı. Nani'nin 5. dakikadaki uzaktan şutu haricinde ilk tehlikeli atağını 35. dakikada geliştiren ev sahibi ekip, bu pozisyondan da eli boş döndü. Fenerbahçe, ilk yarının kalan bölümünde pozisyon bulmakta zorlanırken, skorda bir değişiklik olmayınca, Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçının devre arasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Fenerbahçe'nin ilk dakikalarda uyguladığı baskıyı yerden ayağa pas yaparak kıran Shakhtar Donetsk, savunma arkasına gönderdiği uzun toplarla rakip kalede pozisyon aradı. Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçının 16. dakikasında Teixeira ile mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Ukrayna temsilcisi, Fenerbahçe kalesine yüklenmeye devam etti. Kjaer ve Caner'in savunmada yerinde müdahaleleri ve kaleci Volkan'ın şık kurtarışları nedeniyle skoru değiştiremeyen Shakhtar Donetsk, soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi.

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçının ilk yarısından önemli anlar

5. dakikada Nani’nin ceza alanı dışı sağ çaprazdan çıkardığı sert şutta, kaleci Pyatov topu güçlükle çeldi.
16. dakikada konuk ekip Shakhtar Donetsk, Teixeira ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ bek Srna’nın savunma arkasına gönderdiği uzun topla buluşan Teixeira, uygun durumda sağdan ceza alanına girdi. Brezilyalı oyuncu, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı.
19. dakikada Marlos’un ceza alanı içinde sağ çaprazdan topa vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı kale sahasında kontrol edemedi. Son anda araya giren Kjaer, Gladkiy’den önce topa ayak koyarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
24. dakikada soldan ceza alanına giren Teixeira, Gladkiy ile duvar pası yaparak kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Ancak son anda topa müdahale eden Caner, mutlak bir golü önledi.
28. dakikada organize gelişen Shakhtar Donetsk atağında sağ kanatta topla buluşan Srna, bekletmeden ortasını yaptı. Yerden penaltı noktası üzerine gelen topa Taison sert ve düzgün vurdu, ancak kaleci Volkan soluna gelen topu şık bir kurtarışla önledi.
35. dakikada Nani’nin sağdan ortasında savunma arkasına sarkan Fernandao, ön direkte topa kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı. İlk yarının kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 0-0’lık eşitlikle girildi.

Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk maçının 2. yarısından önemli anlar

50. dakikada Diego’nun uzun pasıyla ceza alanında sağ çaprazda topla buluşan Sow’un bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Pyatov’da kaldı.
51. dakikada sağ kanattan atağa katılan Hasan Ali’nin orta şut karışımı vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
55. dakikada Mehmet Topal’ın rakip yarı alanda kaptırdığı topla etkili çıkan Shakhtar Donetsk’te Taison, Kjaer’i de geçtikten sonra hızla soldan ceza alanına girdi. Bu oyuncunun dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Volkan’ı geçen top kaleye paralel giderek, taca çıktı.
70. dakikada Diego’nun ceza alanı dışından sert şutunda, yerden seken top az farkla auta gitti.
71. dakikada kaptığı topla Shakhtar Donetsk ceza alanına giren Fernandao, soldan son çizgiye indikten sonra pasını içeri çevirdi. Kaleci Pyatov’u da geçerek boşta kalan topa Nani ve Robin van Persie hareketlendi, ancak bu oyunculardan önce araya giren Ordets topu uzaklaştırdı.
73. dakikada Meireles’in ceza alanı yayı gerisinden sert şutunda, top üstten auta gitti.
88. dakikada Stoch’un savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Robin van Persie, sağ çaprazda uygun durumda sol ayağının dışıyla vurmaya çalıştı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ıskalayan Hollandalı futbolcu, takımını mutlak bir golden etti. Kalan sürede iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu olmadı ve müsabaka 0-0 tamamlandı.

Fenerbahçe: 0 – Shakhtar Donetsk: 0
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Manuel De Sousa, Bertino Miranda, Alvaro Mesquita (Portekiz)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 64 Meireles), Souza, Nani, Diego (Dk. 84 Stoch), Sow (Dk. 68 Persie), Fernandao

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Srna, Ordets, Rakitskiy, Shevchuk, Stepanenko, Fred (Dk. 90 Malyshev), Marlos (Dk. 77 Eduardo), Teixeira, Taison (Dk. 79 Kovalenko), Gladkiy

Sarı kartlar: Dk. 3 Alves, Dk. 84 Stoch (Fenerbahçe)