Habip ATAM (SÖZCÜ) - İstanbul Polisi, bir çok suçtan aranan Sercan D. ve adamlarını gözaltına alırken, aramalarda biri Kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek olmak üzere 5 silah ele geçirildi.

Beyoğlu'nda 5 ay önce yaşanan bir olayda, Sercan D., 6 kişiyi silahla yaraladı. Bu olayın ardından kayıplara karışan şüphelinin, bir kuyumcu soygununa karıştığu tespit edildi. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, "adam öldürmek" ve farklı suçlardan da aranan Sercan D.'yi yakalamak için çalışma başlattı. Cinayet Masası ve Gasp Büro Amirliği ekiplerinin ortak çalışmasında, şüphelinin sık sık Sultangazi'deki bir adrese gittiği tespit edildi.

Teknik ve fiziki takiplerde, suç makinesi Sercan D.'nin bazı günler, Eyüp ve Güngören'deki 2 adreste kaldığı orataya çıktı. Dedektiflerin takibinde, şüphelinin adamı olduğu belirlenen ve çeşitli suçlara karışan 5 kişi daha tespit edildi. Soruşturmayı genişleten dedektifler, Sercan D.'nin bazı sol terör örgütlerine silah sattığı bilgisine de ulaştı.

KALEŞNİKOF BULUNDU

Araştırmaların tamamlanmasıyla operasyon kararı alındı. Özel Harekat Polisi ve Havacılık Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle, 13 adrese giren Asayiş birimleri, Sercan Dağ ve 5 adamını kıskıvrak yakaladı. Adreslerinde yapılan aramalarda 1 kaleşnikof tüfek, 2 tabanca, 2 pompalı tüfek ve  paketlenerek satışa hazır hale getirilmiş uyuşturucu madde ele geçirildi.

DOSYALARI KABARIK

Geniş güvenlik tedbirleri arasında Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Sercan D. ve adamlarının 30 ayrı suç dosyası olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.