Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu Lisesi Tarih Kulübü tarafından gelenekselleşen IV. Tarih Öğrenci Konferansı, (ANKÜTÖK15) 18 Mart Çarşamba günü İncek kampüsünde gerçekleştirildi.

Öğrencilere tarih bilinci kazandırmak amacıyla yola çıkan TÖK, tarihine ve coğrafyasına duyarlı, okumayı-araştırmayı seven öğrencilerin içindeki yeteneği keşfetmelerini sağlayan aynı zamanda kazandırdığı gerçek yaşam becerileri ve yaşattığı güzel paylaşımlarla okul kültürünün önemli bir parçasını oluşturuyor.

Geçmiş yıllarda “Ortadoğu”, Balkan Göçleri”, “Yönetenler ve Yönetilenler” temalarıyla düzenlenen konferansın bu yıl teması Çanakkale Savaşının 100.yılı olması nedeniyle “Tarihe Yön Veren Savaşlar” olarak hazırlanmış ve bu anlamlı günde izleyenlerle paylaşıldı.

Ankara Üniversitesi’nin öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Gökmen’in “Savaş” temalı konuşması ile zenginleşen açılış programında okul orkestrası izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Ankara’nın seçkin okullarından TED Ankara Koleji, Özel Tevfik Fikret Lisesi, Gazi Üniversitesi GVO Özel Fen ve Anadolu Lisesi ile Ankara Zafer Koleji öğrencileri de hazırladıkları değerli sunumlarla konferansı renklendirdi.