Apple'ın heyecanla beklenen yeni akıllı telefonları bir yıllık bir çalışmanın sonunda nihayet piyasaya sürülüyor. Apple'dan yapılan resmi açıklamaya göre iPhone 6S ve iPhone 6S Plus  18 Eylül'e kadar tüm dünyaya tanıtılacak.



iPhone 6S'in teknik özellikleri

A9 işlemci ile gelecek olan iPhone 6S 2 GB RAM özelliği ve 12 megapiksel kapasiteli kamerasıyla 4K video kaydı yapabilecek. Force Touch özelliği ile dokunmaya karşı da daha hassas olacak olan iPhone 6S, tüm bu özelliklerinin yanında henüz beta aşamasında olan iOS 9'u da getirecek. iPhone 4 ve iPhone 4S dahil alt kategoride kalan telefonlara iOS 9 yüklenemeyecek.

Bloomber'de yayınlanan habere göre,  şirket yeni nesil akıllı telefonlarını San Francisco'daki etkinlikte tanıtacak. Bill Graham Civic salonunda gerçekleştirilecek bu yılki etkinliğin mottosu "Siri bize bir ipucu ver" olarak belirlendi. Mottoya bakılırsa, etkinlikte Siri dijital asistanının önemli yenilikleri de tanıtılacak.

Geçtiğimiz günlerde, Amerikan teknoloji devi Apple'ın ürettiği iPhone 6S ve iPhone 6S Plus akıllı telefonlarının 18 Eylül'de satışa sunulacağı bildirilmişti. Forbes dergisi, ilk satışların ABD,İngiltere, Almanya ve Janponya'dan yapılacağını kaydetmişti.