Sevgili okuyucularım, bugünkü yazımda hiçbir yorum yapmadan, Şanlıurfa’dan gönderilen bir mesaj ve fotoğrafları sizlere aynen aktarıyorum.
Ülkemizin hangi kafalar tarafından nasıl yönetildiğini, bu kafaların Atatürk’ü aşağılamak için
hangi yollara başvurup nasıl cambazlıklar yaptığını bir kez daha görün.
“Saygıdeğer Emin abi, size bu mesajı Şanlıurfa’dan gönderiyorum. Bundan yaklaşık olarak üç yıl önce Şanlıurfa’nın merkezindeki Cumhuriyet Caddesi’nde ve Adliye binasının bahçesinde ekte gönderdiğim Atatürk’ ün at üzerinde bir heykeli bulunmakta idi.
Bu heykel, şehri ziyaret eden herkes ve Cumhuriyet Caddesi’nin her tarafından kolaylıkla görülebilmekte idi.
Ancak Adliye binasının başka bir yere taşınması ve onun yerine büyük bir şehir parkı yapılacağı gerekçesiyle heykel kaldırıldı ve uzunca bir süre yerini bilemediğimiz bir yerde tutuldu.
Şehir parkı tamamlanmasına rağmen Atatürk’ün heykeli park içerisindeki yerine yerleştirilmedi.
Oluşan tepkiler üzerine daha geçenlerde heykeli park içerisine yerleştirdiler. Ama nereye biliyor musunuz!
Parkın ana caddeden en uzak kuytu bir köşesine ve umumi tuvaletlerin sadece dört metre yakınına!
Ekteki resimlerden de göreceğiniz gibi heykelle belediye tuvaletleri neredeyse birbirine bitişik durumda. Yani heykelin hemen dibinden merdivenlerle belediye tuvaletlerine iniliyor.
Maalesef bu durum bazıları arasında alay konusu oluyor. Önceleri bu heykel şehri ziyaret eden herkes tarafından kolaylıkla görülebilirken bugün ancak tuvalet ihtiyacı olanlar tarafından görülebiliyor ve tuvaletin yerini tarif etmek için bir işaret noktası olarak kullanılıyor.
Bu iş Şanlıurfa’nın önceki valisi (eski Fethullahçı sonra AKP’ye dönen Tayyipçi) ama daha sonra AKP’nin Büyükşehir belediye başkanı yaptığı Celallettin Güvenç döneminde oldu.
İşin acı tarafı Şanlıurfa’da askeri birlik olarak koskoca bir Tugay ve binlerce asker görev yapmasına rağmen, maalesef bu güne kadar onlardan da herhangi bir tepki duymadık.
En derin saygılarımla.
(Yürütmekte olduğum idari görevler nedeniyle ismimin saklı tutulmasını istirham ederim.)”
Rezaleti size belgeleriyle aktardım. Demek ki koskoca Şanlıurfa’da Atatürk heykelini yerleştirecek başka yer yokmuş!
Bu saygısızlık karşısında söyleyecek söz bulamıyorum.
Benden bu kadar!