Arkadaş, ben mi başka ülkede yaşıyorum yoksa Başbakan ve bakanları mı? Ciddi ciddi “Yunanistan’a yardım edebiliriz” demişler. Tamam, biliyorum, inandırıcılıktan uzak... Öyleyse hangi amaçla böyle sözleri sarf ediyorlar, ben onu anlamaya çalışıyorum.
Başbakan; “Yunanistan’ın ekonomik krizi aşabilmesi için ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız” demiş.
Ekonomi Bakanı; “Resmi teklif gelirse, değerlendiririz” açıklamasıyla devam etmiş.
Dışişleri Bakanı; “Onlar bizden talepte bulunursa, biz üzerimize düşeni yaparız” diye mum dikmiş.
Ben de bir iki gün daha bekledim ki belki üzerine başkaları da konuşur, işin iyice suyu çıkar diye... Arkası gelmedi...

Cevapsız arama

Peki, ne yapmaya çalıştılar acaba? Halkı mı kafaya almaya çalıştılar? Yunanistan ile dalga mı geçtiler? Yoksa amaç sadece ucuz reklam mıydı?
Oldu da Yunanlılar arayıp, “Hadi Türkiye bize yardım etsin” deyiverse, ne yapacaklardı? Neyleriyle yapacaklardı? Muhtemelen telefonlara çıkmayacaklardı!
Parasızlık nedeniyle emekliye ucunu göstermediği, asgari ücretliye vermediği maaş zammını Yunanistan’a mı verecekti?
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçimlerden önce; “Bu parayı veremezsiniz yoksa Yunanistan gibi oluruz!” dememiş miydi? Yunanistan’a para verip, Yunanistan gibi ilgi odağı mı olmak istiyoruz?

Hayırdır, para mı lazım?

Bugün sorsanız, eminim hâlâ “yardıma hazırız” derler. Tabii canım, Almanya, Fransa’nın dâhil olduğu Avrupa Birliği kurtaramıyor Yunanistan’ı, biz kurtaracağız.
Aslında Yunanistan hiç üstüne alınmasın bu lafları... Bizimkiler Yunanistan’ı işaret edip kendilerine pay çıkarmaya çalışıyorlar. Etik mi? Değil! Ayıp mı? Ayıp!
Ayrıca madem o kadar iyi gidiyoruz, neden bizzat Ekonomi Bakanı tarafından elektrik, elektronik, kimya ürünlerine bir ay içerisinde ek vergiler geleceği açıklanıyor? Hayırdır, para mı lazım? Lazım, hem de nasıl lazım! Ve bu daha başlangıç...
Hani iki yaşındaki çocuk gözünü kapatır da kendisinin görünmediğini zanneder ya... Aynı mantıkla ülkeyi yönetiyoruz. Bırakın bu sahte kabadayılığı... Artık komik oluyorsunuz!