Ağza alınmadık küfürler işittik. Çok ağır suçlamalar duyduk. Düşmana bile söylenmeyecek hakaretler dinledik. Seçim propagandalarında bol reklam, bol ışıklandırma, bol tanıtım, bol parlatma, yıkama, yağlama yapıldı.
Bir de 2 eski AKP’li çıktı.
Dirhemini yiyen kudurur.
İki acı itiraf oldu.
Cumhurbaşkanı ile “ters düşüp partiden kopup ayrılmamış olsalardı da” yine bu açıklamaları yaparlar mıydı?
Önemli itiraflardı.
Aklınızda bulunsun.
Oy verirken lazım olur.

* * *

Çok yetenekli bir futbolcuydu. Herkesin gönlünde taht kurmuştu. AKP’ye katıldı. Milletvekili oldu. Sonrasını biliyorsunuz. Geçen hafta Bugün Gazetesi muhabiri Hüseyin Keleş‘e konuştu.
Şunları söyledi:
“Siyasete istemeyerek girdim. İkna edilemedim. Kandırıldım. Her şeyi partinin içine girdikten bir buçuk iki sene sonra gördüm. Nereye gitseniz; burada bunu götürdüler, burada bunu çaldılar. İhale yasası bunun için değiştirildi. Meclis’te AK Partili bazı vekiller “yine kime yasa çıkarıyoruz” diyorlardı. Bununla ilgili çok anım var. Meclis’e girdiğimde ilk duyduğum şey “akarken doldur“ oldu. Bu mantığı ilk etapta anlayamamıştım...”

* * *

Hakan Şükür, sonraki etaplarda neler olduğunu da anlatıyor.
Devam ediyor:
“Parti içinde aynı inanç dünyasından insanlardık. Aynı kaynaklardan besleniyorduk. İstanbul’da mesela geçmiş dönemde otobüse ancak akbil ile binebilecek kadar az parası olan, 28 Şubat mağduru arkadaşlar, benzin istasyonları ve işletmelerin sahibi oldular. Zenginleşenler, yandaşların parasını yurtdışına götürdükleri söyleniyordu. Şimdi yapılan yasa ile bu paraların girişi sağlanıyor...”

* * *

Dengir Mir Mehmet Fırat da Doğu Anadolu’nun önde gelen ailelerinden geliyordu. AKP kurucusu da olmuştu. Bugünkü Cumhurbaşkanı ve AKP’nin önder kadrolarıyla birlikte uzun yıllar çalıştı. Dengir Mir Mehmet Fırat da Hakan Şükür’ün sözünü ettiği “Akarken doldurmayı” somut bir örnekle itiraf etti. Geçen hafta SÖZCÜ muhabiri Kamil Elibol’a şunları söyledi:
“Ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısı iken yanıma geldi. Ağlayarak çocuğunun hastanede yattığını, bazı ilaçların alınması gerektiğini ama bu imkana sahip olmadığını söyledi. Benim hemşerimdi. Bunu karşılamaktan ben mutlu oldum. Ancak elimdeki belgelere göre o arkadaşın (sözü edilen AKP Milletvekili Mehmet Metiner) şu andaki serveti benim servetimin en az 20-30 katı. Milletvekili olduktan 4 ay sonra cip, 800 bin liraya Ankara Çukurambar’da bir daire satın alabilecek, bu dairenin karşısında da 15 milyon liraya bir dükkan alabilecek parayı nereden buldu. Ona (Mehmet Metiner’e) bir sorun bakalım milletvekili olduğun zaman senin ne kadar paran vardı?

* * *

İtiraflar acı!
Ve gerçek!
“AKP’nin akarken doldur dönemi” bu pazar kapanabilir mi? Seçmene bağlı. Benim isteğim kapanmasından yana!

Maaş zammı eridi!

Son 5 ayda enflasyondaki artış yüzde 5,30’a ulaştı. Memur ve kamu çalışanlarının 2015 yılı için maaşlarına yapılması kararlaştırılan “yüzde 3 artı 3” zammı 3 ayda erimiş oldu. 3 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi 5 ayda, enflasyon farkı nedeniyle, yüzde 2.3 alacaklı duruma geldi. İşçi emeklileri ise daha perişan.