Dünya medyası, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'deki YPG mevzilerini bombalamaya başlamasını son dakika olarak yayınladı. AFP harekatın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasından çok kısa bir süre sonra gerçekleştirdiğini duyurdu.

AFP, Azez'in TSK tarafından vurulmasını son dakika olarak gördü. Ajans Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasından çok kısa bir süre sonra Halep'in kuzeyinde yer alan Miniğ Askeri Hava Üssü'ndeki YPG hedeflerinin bombalandığını söyledi.

The Huffington Post, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdürrahman, hedef alınan bölgeler arasında YPG'nin dün ele geçirdiği Miniğ askeri havaalanının da bulunduğunu söyledi.

Reuters, bir Türk hükümet yetkilisinin dilinden olduğunu söylediği açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez bölgesindeki PYD hedeflerini top ateşine tuttu" dedi.

Russia Today, 
'Bölgedeki Kürt güçlerinin aktardığına göre yakın zamanda Kürt güçlerinin kontrolüne geçen hava üssü dahil Suriye'nin kuzeybatısındaki kürt kontrolündeki hedeflerin Türk güçleri tarafından vurulduğunu açıkladı.'

The Independent, 'Türkiye, rejim güçlerini vurduğunu doğruladı.'

 

BBC, "Türkiye'nin Suriye'nin Halep kentinde Kürt güçlerinin elindeki bölgeleri topçu ateşiyle vurdu" dedi.

El Arabiya ise, Halep'in kuzeyinde bulunan Azez'deki YPG'nin kontrolünde bulunan alanların Türk fırtına obüsleri tarafından vurulduğunu duyurdu.

Al Jazeera, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun PYD'yi terör örgütü olarak gördüğünü belirtmesinin ardından Türkiye'nin hava üssünün de bulunduğu YPG mevkilerini bombalamaya başladığını ifade etti.