AFP'nin haberine göre, Mısır ordusu, yolcuların eşyalarının ve uçağın enkazına ait parçaların İskenderiye'nin 290 kilometre kuzeyinde bulunduğunu duyurdu. Taşıdığı 66 kişiyle düşen Airbus A320 tipi uçağın enkazının olduğu tahmin edilen bölgedeki arama çalışmaları sürüyordu.

CNN, pilotların isimlerinin Muhammed Said Şukayir ve Muhammed Memduh Ahmed Assem olduğunu bildirdi.

Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şerif Fathi Mısır Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Şerif Fathi (FOTO: REUTERS)


Mısır Başbakanı Şerif İsmail “Her türlü ihtimal üzerinde duruyoruz” derken, Fransa’nın güvenlik kabinesi Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığında acil toplantı yapmıştı. Mısır Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Şerif Fathi de “Uçağın teknik bir arızadan çok terör saldırısı nedeniyle düşmesi daha büyük olasılık” diye konuşmuştu.

ABD'li yetkililer uçağın terörle düşürüldüğü ihtimaline temkinli yaklaşılması gerektiğini düşünüyor.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS

GİZEMLİ 4 DAKİKA


Fransız havacılık kazaları uzmanlarına göre, uçağın bir terör saldırısıyla düşürüldüğüne dair güçlü kanıtlar bulunuyor. Uçağın acil durum sinyali vermemesinin yanı sıra düşmeden önce 2 sert manevra yapması, bu kanıtlar arasında sayılıyor.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un yaptığı açıklamaya göre, uçak düşmeden önce sola 90 derece döndü. Ardından hızla sağa 360 derece dönüş yaptı. Uçağın bu manevraları yaparken 11 bin metreden 4 bin 500 metreye hızla alçaldığı, son sinyalin ise 300 metre irtifada alındığı belirlendi. Fransız havacılık uzmanları, uçağın bu dönüşleri kontrol altında yapmasının imkânsız olduğunu ifade ediyor. AFP’ye konuşan bir Yunan havacılık kaynağı, pilotla son temasın uçak radardan kaybolmadan 4 dakika önce kurulduğunu söyledi. Eğer bir saldırı olduysa bu 4 dakika içinde gerçekleşteği öne sürüldü. Yunan Sivil Havacılık Şefi Constantino Litzerakos, “Kaptan Pilot Tarek Wahabi, Atina üzerinde yerel kontrol merkezi ile irtibata geçti. Problem yoktu, hatta görevliye Yunanca teşekkür etti” dedi.

Mısır Havayolları'nın MH 804 sefer sayılı uçağı dün sabaha karşı Paris-Kahire seferini yaparken radardan kaybolmuştu.