Manhattan'ın Chelsea semtinde meydana gelen ve 29 kişinin yaralandığı patlama, New York genelinde büyük paniğe yol açtı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, ilk belirlemelere göre patlamanın bilinçli olarak yapıldığını ancak terör bağlantısı olduğunun sanılmadığını açıkladı.

399342349qkfkaYerel saatle cumartesi akşamı 20.30 civarında gerçekleşen patlamaya neyin sebep olduğu henüz belirlenemedi.

Chris Duffy isimli bir Twitter kullanıcısının olay yerinden paylaştığı çöp konteyneri fotoğrafı dikkat çekti. Bombanın büyük metal konteynerin içine konulmuş olabileceği yorumları yapıldı.

r7r7r7r7r4234De Blasio, New York'a yönelik belirgin bir terör tehdidi olmadığını ifade etti. Chelsea semtinde bazı sokaklar trafiğe kapatılırken, bölge polis, itfaiye ve acil yardım araçları ile doldu.

İKİNCİ DÜZENEK BULUNDU


Bölgeyi kordona alan New York polisi dört sokak ötede ikinci bir patlayıcı düzenek buldu.

23414124
CNN International'ın haberinde ikinci patlayıcı düzeneğin cep telefonuna bağlanmış düdüklü tencere olduğu belirtildi. Haberde, üzerinde kablolar bulunan tencerenin beyaz bir plastik torbaya konulmuş olarak bulunduğu aktarıldı.

NYPATLAMA
Chelsea semti New York'un barları ve restoranlarıyla meşhur en kalabalık bölgelerinden biri olarak biliniyor.