Ohsumi'nin bu çalışması kanserden Parkinson'a kadar bir dizi hastalıkta nelerin yanlış gittiğinin ortaya çıkarılmasına yardımcı oluyor.
BBC'nin haberinde, Ohsumi'nin, söz konusu "kendi kendini yeme" sürecini düzenleyen genleri tespit etti.
Hastalıklara nede olan şey ise bu genlerdeki sorunlar...
BREAKING NEWS The 2016 #NobelPrize #Medicine awarded to Yoshinori Ohsumi @tokyotech_en ”for his discoveries of mechanisms for autophagy” pic.twitter.com/PDxWbSqoIX
— The Nobel Prize (@NobelPrize) 3 Ekim 2016
Geçen yılki ödül, sıtma ve diğer tropikal hastalıklar için tedavi yöntemi geliştiren üç bilim insanına değer görülmüştü.
1974 yılında Tokyo Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayan Yoshinori Ohsumi, New York'taki Rockefeller Üniversitesi'ndeki üç yıllık döneminden sonra Tokyo'ya dönerek 1988 yılında oluşturduğu çalışma ekibiyle araştırmalarını sürdürdü.
Yoshinori Ohsumi 2009 yılından bu yana Tokyo Teknoloji Enstitüsü'de profesör olarak çalışmalarını sürdürüyor.