Gün geçmiyor ki, dünyada bir vahşet daha yaşanmasın. Yürekleri burkan vahşet haberleri bu kez Venezuela ve Bangladeş'ten geldi. Venezuella'nın başkenti Caracas'ta kalabalık bir caddede soygun yapmaya kalkışan bir kişi öfkeli kalabalığın hışmına uğrayarak ateşe verilirken, Bangladeş'te radikal İslam karşıtı paylaşımları nedeniyle bir üniversite öğrencisi başı parçalanarak öldürüldü.

 

 

Latin Amerika ülkelerinden Venezuela'da hırsızlık yaparken suç üstü yakalanan bir kişi halk tarafından büyük tepki gördü. Soyguncuyu linç etmeye çalışarak kanlar içinde bırakılmasının ardından bir kişi, soyguncunun üzerine yanıcı bir madde döktükten sonra ateşe verdi.

Bankadan çıkan bir kişiyi soymaya çalıştığı sırada yakalanan soyguncu, korkunç alevlerle boğuşurken, olay yerinde bulunan iki kişinin yardımlarıyla alevler söndürüldü.

Polisin gelmesiyle hastaneye kaldırılan ve adının Roberto Fuentes Bernal olduğu öğrenilen 42 yaşındaki soyguncunun vücudunun yüzde 70'inin yandığı bildirildi.

BANGLADEŞ'TE LAİK AKTİVİST KAFASI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ


Bangladeş’te ise laik aktivistlere yönelik saldırılar sürüyor. Bangladeş polisi son olarak, bir hukuk öğrencisinin, sosyal paylaşım platformu Facebook'ta radikal İslam karşıtı paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle öldürüldüğünü bildirdi.

Dakka Emniyet Müdür Yardımcısı Said Nurul İslam AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Nazimuddin Samed'in başının en az dört saldırgan tarafından usturayla parçalandığını ve saldırganlardan birinin Samed yere düştükten sonra tabancayla yakın mesafeden ateş ettiğini bildirdi. Hukuk öğrenimi görmekte olan öğrencinin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirten polis yetkilisi, “Bu, hedef alınarak işlenmiş bir cinayet. Henüz sorumluluğu üstlenen olmadı. Polis cinayetin yazdıklarıyla bağlantılı olup olmadığını soruşturuyor” açıklaması yaptı.

Dhaka Tribune gazetesi Samed'in öğrenim gördüğü Jagannath Üniversitesi yakınında işlek bir caddede meydana gelen olay sırasında saldırganların Allahu Ekber diye bağırdıklarını bildirdi.

Bangladeş Blog Yazarları Birliği, Samed'in sosyal adaletsizliklere yüksek sesle karşı çıkan bir laik aktivist olduğu açıklaması yaptı. Bangladeş'te geçen yıl en az dört ateist blog yazarı ve bir laik yayıncı cinayete kurban gitmişti.