The Washington Post gazetesinin ortaya çıkararak yayınladığı ve ABD’de birçok televizyon kanalında yayınlanan video ve ses kayıtlarında, Trump’ın kadınlara yönelik müstehcen sözleri dikkat çekti.

DHA'nın haberine göre; kayıtlar, Trump’ın rakibi Hillary Clinton ile yüz yüze yapacağı ikinci ‘Başkanlık Tartışması’na çok kısa bir süre kala ortaya çıktı.

Video ve ses kayıtlarında, Trump’ın 2005 yılında ‘Access Hollywood’ adlı televizyon programının sunucusu Billy Bush ile bir otobüste yaptığı sohbet var.

Videoda Trump ve Bush, bir otobüsün içinde yaka mikrofonlarının açık olduğunun farkında olmadan sohbet ediyor. Bu sırada otobüsün dışında bulunan kamera, ikilinin konuşmasını kaydediyor.

Sohbet sırasında Trump, evli bir kadınla ilişkisini, kendisinin nasıl kadınlardan hoşlandığını, zengin ve popüler bir kişi olmanın kadınlara yaklaşmayı kolaylaştırdığını anlatıyor.

Kayıtlarda Trump'ın "Eğer bir yıldızsan kadınlara her şeyi yapabilirsin" dediği ve kadınlara yönelik tacizleriyle övündüğü duyuluyor.

ÖZÜR DİLEDİ AMA TEPKİLER DİNMİYOR


Trump, seçim kampanyası sitesinden yaptığı açıklamada, "Bu, soyunma odalarında yapılanlar gibi bir sohbet ve uzun yıllar öncesine ait bir konuşmaydı. Bill Clinton, golf sahasında benimkilerden çok daha beter sözler söylemişti. Eğer gücenen olduysa özür dilerim" dedi.

Ancak bu açıklama, ABD kamuoyunda "özrü kabahatinden büyük" değerlendirmelerine neden oldu. Trump’ın açıklamasında, ‘golf sahasında eski ABD başkanlarından Bill Clinton’ın kadınlar hakkında kendisine bunlardan daha da ağır sözler söylediğine’ yer vermesi, eleştirilerin başka bir boyutunu oluşturuyor.

Cumartesi gecesi, ‘kendisinin daha iyi bir adam olacağı’ ile ilgili bir video da yayınlayan Trump, başta Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan olmak üzere, çok sayıda Cumhuriyetçi Partili seçmen tarafından da ağır biçimde yaylım ateşine tutuluyor.

Hillary Clinton, kayıtları 'korkunç' olarak nitelendirirken, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu adamın Başkan olmasına izin veremeyiz" ifadesini kullandı.