İşte konuşmadan satırbaşları:

Milli Tarım Projesinin ülkemize milletimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını allahtan temenni ediyorum.

Rahmetli Aşık Veysel ne güzel söylemiş. Dost dost diye nicesine sarıldım. Benim sadık yarim kara topraktır. Beyhude dolandım boşa yoruldum. Benim sadık yarim kara topraktır. Evet sadık yarimiz olan toprağa hak ettiği değeri verirsek sadece kendimizin kendi neslimizin değil, topyekün insanlığı tehlike altına sokmuş oluruz.

'ET FİYATLARI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR'


Havza bazlı üretimi destekleme ve hayvancılıkta yerli üretimi desteklemeyle hayata geçen bu projeye sahip çıkmalıyız.


Değerli kardeşlerim Anadolu en kadim tarım ve hayvancılık toprağı olmasına rağmen her iki konuda da olmamız gereken yerin uzağındayız.

Yeterli teknik destekle değerleyemiyoruz. Meralarımız var et fiyatları almış başını gidiyor. İthalat yapmak zorunda kalıyoruz.

SIKINTILARI GERİDE BIRAKACAĞIMIZI İNANIYORUM


Tabii ki bugün tarımsal hasılada Avrupa'da bir numara olmamız, gerçek potansiyelimizi kullanabildiğimiz anlamına gelmiyor. Türkiye'nin gıda ve et ithalatı yapıyor olması ortada bir sorun olduğunun ifadesidir.


Milli tarım projesiyle bu sorunların aşılmasında önemli bir rol alıyoruz. Ülke olarak plansız programsız iş yapılması sebebiyle arz açığı veya arz fazlası bu sıkıntının geride bırakılacağına inanıyorum. Hayvancılıkta belirlenen teşvik modelinin de fiyatların önlenmesi noktasında beklentilerimizi karşılayacağına da inanıyorum.

'SEBZE ÇEŞİTLERİNİN ARTMASI LAZIM'


Enflasyon hedeflerine ulaşamamızın en önemli nedeni gıda fiyatları. Domates biber söylenince ağırıma gidiyor. Bundan dolayı olumsuz etkilenmemeliyiz. Rahatlıkla bunu aşmalıyız. Bunu aşacağız.

Bizim sebzede çeşitlerimizin çok artması lazım. 19 sebze nedir ya? Bunu artıracağız. Bu topraklardan daha çok sebze... Bunları artırmamız lazım. Meyve çeşitlerimizi artırmamız lazım. Ne ararsan bulunur. İnşallah olacak.

ciftci-1
Darbe girişimi akşamı darbeci F-16'lar yolunu bulamasın diye tarlasını ateşe veren çiftçi de Beştepe'deydi.

ÇOBANLIK DEYİP HAFİFE ALMAYIN





İstediğimiz peyniri yapar mıyız yaparız. Envayi çeşit peynir üreteceğiz. Dünyaya pazarlayacağız. Osmanlı'yı yıllarca güçülü şekilde ayakta tutan unsurlardan biri iaşecilik sistemiydi.

Bizim de günümüz şartlarına uygun bir anlayışla eksiklik yaşamasının önüne geçecek fiyatları dengede tutacak bir sistemi tutmamız gerekiyor.

Böyle teşvikler varsa geriye çalışmak kalıyor.

Peygamberlerin mesleği olan çiftçiliği ve çobanlığı doğru planlamayla teşvik ederek ülkemizde hak ettikleri konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayınız.

Çobanlığı değerli kardeşlerim felsefesini anlamayan, onun psikolojisini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım.

F-16'LAR UÇMASIN DİYE TARLASINI YAKAN ÇİFTÇİ KARDEŞİMİZ...


Her birinin arkasında farklı ülkelerin, farklı silüetlerin olduğunu biliyoruz. Türkiye'de planlananların nasıl boşa çıktığını anlayamıyorlar.

Bilmiyorlar ki bu millet yüce bir millet. 15 Temmuz'da bunu bir kez daha ispatladık. Neler yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Az önce izledik. Zekaya bak zekaya! Tarlasını yaktı! Niye yaktı? F-16'lar nerde ne var göremesin diye. İşte kardeşimiz burada kendisine milletim adına teşekkür ediyoruz.

Baktım hanım kardeşlerim direksiyonun başına geçti kamyon sürüyor. Milletimizin asaletini bir kez daha gösterdik. Akıncı Üssü'ne gidip darbecilerin karşısına dikilen 9 çiftçi kardeşim şehit oldu. Böyle bir millete kim diz çöktürebilir.

ŞEHİDİN KANINI YERDE KOYMAYACAĞIZ


Derik Kaymakamımız Muhammed Safitürk kardeşimizin cenazesine katıldık. Orada gördüğüm manzara ateş düştüğü yeri yakar misali yürekleri sızlatan bir manzaraydı. Şehidimizin babasının gösterdiği metanet inancımı bir kez daha güçlendirdi.

Muhammed Fatih kardeşimizin şehadeti öfkemizi artırırken terör örgütüyle mücadele azmimizi de artırdı. Buradan sizlerin huzurunda şu mesajımı vermek istiyorum. Bugüne kadar hiçbir şehitlerimizin kanını yerde koymadık koymayacağız.



REFERANDUM ÇAĞRISI


İdam konusu parlamentoda görüşülecek; bu karar çıkarsa ben onaylarım, ondan sonra da referanduma gider. Bu milletin kaderi Batının elinde değil, bu millet kendi kararını kendi verir.

AB parlamentosunda, kongre binası veya dışında önce terör  örgütlerinin temsilcileri temizlensin.

Müzakereler konusunda yıl sonuna kadar sabredelim sonra millete gidelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi?

AB'YE SERT SÖZLER


Terbiyesize bak ya yaptırım uygularız diyor. Senin her yerin yaptırım olsa ne yazar. Geç kalıyorsun geç. Biz de bu saldırıya cevap olarak onların kullandığı ne kadar hain varsa hepsinin başını eziyoruz ezeceğiz. Şehitlerin cenazelerinde biz gözyaşı dökeceğimize onların top cehennem çukurunda yansın.

İLGİLİ HABERErdoğan'dan AP Başkanı Schulz'a zehir zemberek sözlerErdoğan'dan AP Başkanı Schulz'a zehir zemberek sözler

'CEVABIMIZI ÖYLE BİR VERECEĞİZ Ki...'


Bu ülkenin tek bir evladının tırnağına terörist ve yardakçılarının milyon tanesini değişmeyiz. Uluslararası alanda da arkalarındaki güçlerle savaşmaktan geri durmayacağız. 15 Temmuz'da canımızdan başka kaybedecek bir şeyimiz olmadığını döndü.

Biz 15 Temmuz gecesi milletimizle birlikte ölmeye and içtik yemin ettik. FETÖ'nün ortaya çıkan her fitnesinde bu andı tekrarlıyoruz.

Tüm terör örgütlerinin her saldırısında bağlılığımız daha da artıyor. Tek millet tek bayrak tek vatan diyoruz.

Bize ya olmaktan ya ölmekten başka şans tanımayanlara cevabımızı öyle bir vereceğiz ki görmeyen duymayan kalmayacak. Bunun için Suriye'de olmaya Irak'ta olmaya devam edeceğiz. Bunun için dünya 5'ten büyüktür demeye devam edeceğiz.

MAZOTUN YARISI SİZDEN YARISI BİZDEN


Başbakan Binali Yıldırım Beştepe'deki toplantıda bir konuşma yaptı. İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Tarım desteklerinde yöntem değişikliğine gidiyoruz. Yılda iki kez bir ekerken bir de biçerken destek vereceğiz.

Mazot ve gübre gibi desteklere ağırlık vereceğiz. 2017'den itibaren gübrede zaten KDV'yi kaldırdık, ucuzlatma yaptık, gübrede bir mesafe aldık. Mazot için de diyoruz ki deponun yarısı sizden yarısı bizden